Autor: Anne Oja • 21. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Meierei Juustutööstus suurendas tootmist 20%

Põltsamaa Meierei Juustutööstus suurendas 2009. aastal tootmist võrreldes 2008. aastaga 20% - 2950 tonnilt 3550 tonnile, rääkis Äripäevale Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel. Kuidas muutusid ettevõtte käive ja kasum, ta ei täpsustanud.

Tänavu plaanib Rannus asuv Põltsamaa Meierei Juustutööstus 4800 tonni toodangut ja kasvatada turuosa nii siseturul kui ka ekspordis, lisas Rimmel. "Ettevõte on 2009. aastal saavutatuga rahul, püstitatud plaanid on täidetud ja 2010 jätkatakse planeeritud investeeringute teostamist.," kommenteeris ta.

"Kodumaal eelistab Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juustu iga kolmas eestimaalane," rääkis Rimmel. Mullu hakkasid Põltsamaa Meierei Juustutööstus ja Eesti Juustu Tootmise OÜ lisaks Vändras Mozzarella ja Ahja juustu tootma.

"Kodumaise piimatööstuse olukord pole üldiselt kerge, piimatootjad vajavad kõrgemat piimahinda, kaubandus aga surub kibedas konkurentsis ostuhindu alla," iseloomustas Rimmel toorpiima hinna muutusi.

"Kuna 2009. aasta lõpus on piima hind on juba tõusnud ca 20%, siis 2010. aasta alguses on tasapisi hakanud tõusma siiski ka ostuhinnad kaubandusele, mis loodame, et annab kodumaisele piimatööstustele nii vajalikku õhku hingamiseks," lisas ta.

Põltsamaa Meierei Juustusööstus investeeris eelmisel aastal Rannu vallas Kaarlijärvel asuva tootmisüksuses uutesse seadmetesse kokku ligi 50 miljonit krooni, millest pool kulus uuele täisautomaatsele juustuliinile.

Rannu juustuliin võimaldab tõsta juustutootmise mahu senisest kuni kolm korda suuremaks. „Uus liin on juustutööstuse viimase aja suurim investeering, mis loob baasi ettevõtte turuosa suurendamiseks nii Eestis kui ka eksportturgudel,“ kommenteeris Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juhataja ja omanik Ago Teder ülemöödunud nädalal. Teder lisas, et kui seni toodeti kuus ligi 270 tonni juustu, siis uus liin võimaldab kasvatada igakuise tootmismahu kuni 800 tonnini.

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja. Ettevõtte 2008. aasta käive oli 219,2 miljonit, kasum 25 miljonit krooni. Samasse kontserni kuuluv Estover OÜ tegeleb juustu, või ja kohupiima müügiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077