Autor: Kadri Bank • 11. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Ericsson loob võimalusi ka teistele firmadele

Pärast Ericssoni juhtide ja Eesti majandusminister Juhan Partsi tänast kohtumist Stockholmis ütlesid pooled, et rootslaste investeering Eestisse loob võimalusi koostööks Ericssoniga ka teistele Eesti ettevõtetele.

"Üldiselt nad on väga rahul ja see otsus (Eestisse investeerida – toim) on nende jaoks olnud õige," ütles Juhan Parts Äripäevale kohtumise järel.

Eesti jaoks on Partsi sõnul Ericssoni investeering oluline eelkõige 1200 uue töökoha loomise tõttu. "Teiseks aste kõrgem tehnoloogiline tootmine. Ja see on alles algus, mis peaks looma võimalusi uuteks põnevateks arenguteks ja ehk andma võimalusi ka Eesti teistele ettevõtetele," rääkis ta.

Ministri sõnul võib näiteks Ericssoni ja Regio vaheline koostöö avada ukse ka teistele Eesti e-teenuseid pakkuvatele ettevõtetele, kes saavad siseneda Ericssoni kaudu globaalsele turule.

Partsi sõnul on riik nii ministeeriumi kui EASi kaudu suurinvestoriga edaspidigi pidevas kontaktis, et hoida näiteks silma peal võimalikel logistikaprobleemidel, kui 4G-tooteid Eestist maailmaturgudele transportima halatakse. "Selliste investeerijate eest tuleb nii ministeeriumi kui EASi poolt hoolitseda, et nad saaks nii positiivseid kui probleemseid kohti arutada," lisas ta.

Ka Ericsson Eesti ASi juht Veiko Sepp ütles, et suuri muresid neil ministrile kurta ei olnud. Samas möönis ta, et neljanda põlvkonna mobiilsideseadmete tootmise ajaks peab valmis olema ka Eesti logistikapool, et toodangut üle maailma laiali vedada.

Sepp kinnitas, et Ericsson on avatud sellistele tarkvarateenuste tegijatele, kellel on mõni oma nišš, mis haakub Ericssoni klientide vajadustega, näiteks 4G-võrgule mõeldud lahendustega. "Kui see kobinatsioon sobib, siis on vägagi võimalik läbi Ericssoni 175 müügiorganisatsiooni uutele turgudele minna,“ ütles suurfirma Eesti haru juht.

Sepp lisas, et paljulubavate tulevikuprojektide osas on Eesti päris hästi kaardil. "Meil on riigi ja operaatorite vaheline koostööprojekt koondnimetuse all EstWin. Lairiba (optiliste kaablite – toim) võrgu väljaehitamist just maarajoonidesse hakatakse kohe-kohe ellu viima ja see võimaldab neid teenuseid võtta kasutusele ka mujal kui linnades," rääkis ta.

Ericsson on praegu ette valmistamas dokumentatsiooni EASi tehnoloogiainvesteeringute programmile, kust nad taotlevadki tuge neljanda põlvkonna seadmete tootmisliinide rajamiseks Tallinna tehasesse. Paberid esitatakse EASile lähinädalail. "Loodetavasti tehakse otsus kiiresti ja me saame tootmisliinidele ka riigipoolse toetuse," lisas Sepp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077