Autor: Ain Alvela • 22. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biogaasimess esitleb valdkonna võidukäiku

Veebruari esimestel päevadel Saksamaal toimuval biogaasimessil tutvustavad 250 üle ilma kokku tulnud tootjat biogaasi tootmisseadmete ja masinaosade tootmist, taastuvaid toorained ja kaasnevaid teenuseid.

Korraldajad ootavad 2.–4. veebruarini Leipzigis peetavale messile 3000 külastajat, messi ajal toimub ka biogaasi temaatikat käsitlev konverents, kus muu hulgas tutvustatakse uusimaid alternatiivsete energiaallikate kasutuselevõtu seadusi.

Näiteks Saksamaa keskkonnakaitseseaduse raames vähendati formaldehüüdi heitmete piirväärtust 60-lt 40-le mg/m3. See ei eelda mitte ainult spetsiaalset tehnikat, vaid tähendab ka uusi nõudeid kasutatavatele mootoriõlidele.

Teiste seas messile siirduva OÜ Addinol MM ärijuhi Tiina Suija sõnul suutis Addinol hoolimata üleilmsest majanduskriisist gaasimootoriõlide läbimüüki eelmisel aastal nii Saksamaal kui ka mujal oluliselt suurendada.

"See on ka üks põhjus, miks otsustasime biogaasi aastasündmusel kaasa lüüa," ütles Suija.

Spetsiaalselt gaasimootorite jaoks loodud uudsed, kõrge leelisreserviga õlitüübid on ette nähtud kasutamiseks nii biogaasijaamades kui ka kaevandus-, prügila- ja reoveegaasi tootmise ja kasutamisega tegelevates ettevõtetes. Tehnoloogiliselt on selles valdkonnas ühed uudsemad formaldehüüdi katalüsaatorit omavates gaasimootorites kasutamiseks sobivad madala tuhasusega õlid.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077