Autor: Anne Oja • 14. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa räägib läbi elektri transiiti Baltimaadesse

Venemaa energiahiid Inter RAO peab Valgevenega läbirääkimisi, et taastada läbi selle riigi elektrimüük Baltimaadesse. 2009. aastal müüs Venemaa Balti riikidesse 1,1 mld kWh/h elektrienergiat.

Uus läbirääkimiste voor toimub 16. jaanuaril Minskis, kirjutas Valgevene uudisteportaal charter97.org viidates uudisteagentuurile RIA Novosti. Eilsel voorul tutvustasid pooled oma seisukohti.

Varem on Inter RAO teatanud, et plaanib 2010. aastal tarnida Valgevenele kuni 5,5 mld kWh/h elektrienergiat. Lisaks plaanitakse Valgevene elektrivõrgu kaudu varustada energiaga Kaliningradi oblastit ja Balti riike.

Tänavuse transiidi tingimustes lepitakse läbirääkimistel kokku. Valgevene tahab transiidi hinda tõsta, kuid Venemaa ei soovi küsitud summat maksta ning on teinud oma pakkumise.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077