Autor: Anne Oja • 12. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Importliha pressib peale

Eesti lihatööstuses on keeruline aeg, kuna importliha trügib Eesti turule ja siseturg väheneb, mille tõttu tuleb siinsetel firmadel rohkem eksportida, vahendas Aktuaalne Kaamera.

Rakvere lihakombinaat kasvatab ise oma tütarfirmas Eksekos sigu, mistõttu on juhatuse esimees Anne Mere mures importliha turuletungi pärast nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus. Eesti suurim lihatööstus sõdib turuosa pärast nii Eesti lihatööstuste kui ka Taanist toodava odava lihaga.

"Kõik baseerub hinnal, kui me räägime värskest lihast. Kui importliha müüakse jaeketis või kuskil mujal alla omahinna, siis on hinnaga väga raske konkurentsis püsida," rääkis Mere.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077