Autor: Romet Kreek • 18. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brasiilia terasetootja himustab Portugali tsemenditootjat

Brasiilia terasetootja Companhia Siderurgica Nacional (CSN) pakub Portugali suurima tsemenditootja Cimpor-Ciementos de Portugal SGPSi eest 3,86 miljardit eurot, vahendab Bloomberg.

Pakkumishinnaks on 5,75 eurot aktsia kohta. Brasiilia suuruselt kolmanda terasetootja pakkumine on tingimuslik ja eeldab 50 protsendi pluss ühe aktsia omandamist.

„Pakkumine on osa meie hajutamise ja rahvusvahelise tegutsemise strateegiast,“ teatas CNS. „Cimporis kontrollosaluse omandamine avab meile ligipääsu juba konsolideerunud turgudele ja uutele kõrge kasvupotentsiaaliga turgudele.“

Teixeira Duarte-Engenharia & Construcoes juahtuse esimees Pedro Maria Teixeira Duarte astus mais tagasi Cimpori juhatuse esimehe kohalt. Teixeira Duartele kuulub 23 protsendine osalus Cimporis. Maailma suurim tsemenditootja Lafarge on 17 protsendi Cimpori omanik.

Cimpori aktsiatega on täna kauplemine peatatud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077