Autor: Anne Oja • 4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vampiirihullus ületas maagilise 10 000 piiri

Ehkki Pegasus prognoosis suvel, et "Videviku" saaga neljanda raamatu müükitulekuks on eelmisi osi ostetud kokku 10 000 tükki, on ainuüksi esimest osa ostetud tänaseks üle 10 000, ka "Koidukuma" esimene tiraaž ulatub 10 000 eksemplarini.

"Vaatame, kaua vastu peab," kommenteeris raamatu toimetaja René Tendermann täna Äripäevale.

""Videvikku" on müüdud üle kümne tuhande, nii teise kui kolmanda raamatu puhul võib detsembris selle maagilise piiri ületamine vabalt juhtuda," lisas Tendermann sarja eelmiste osade müügi kohta.

Tendermanni sõnul tuleb "Videvikule" kordustrükk. "Loodame, et enne jõule saame raamatu trükikojast kätte," märkis ta.

Suvel rääkis Tendermann, et menukite tiraaž on Pegasuses üle 5000 eksemplari. "Videviku" saaga kolmanda raamatu esimene tiraaž oli 7000. Samas jätkas vampiir Edwardi ja lihtsurelikust koolitüdruku Bella armastuse lugu austajate kogumist ning varasemate osade müük kulges stabiilselt.

"Videviku" saaga koosneb neljast osast, milleks on "Videvik", "Noorkuu", "Päikesevarjutus" ja "Koidukuma". Nende autor Stephenie Meyer on sünnipäraselt mormoon ega ole varem midagi kirjutanud. Verdtarretavat lugu vampiiri ja noore tüdruku keelatud armastusest nägi naine enda sõnul esmakordselt unes.

Sarja avaraamatut "Videvik" on kogu maailmas müüdud enam kui 42 miljonit eksemplari. Saaga on tõlgitud 37 keelde. Eelmisel aastal nimetati Stephenie Meyer aasta autoriks.

"Videviku" põhjal on vändatud ka samanimeline film, mille milles peaosalisi Bellat ja Edwardit mängisid Kristen Stewart ja Robert Pattinson. Eesti kinodes 2008. aasta novembris linastunud "Videvik" lõi siingi kassarekordeid, kogudes pea 17 000 vaatajat. Novembri lõpus jõuab Eesti kinodesse ka teine osa „Noorkuu”. Kolmanda raamatu "Päikesevarjutus” alusel tehtav film valmib eelolevaks suveks.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077