Autor: Anne Oja • 20. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia oktoobri müük langes ligi 5%

Oktoobris müüs Eesti Energia kodumaisel turul 602 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 4,7 protsenti vähem kui möödunud aasta oktoobris.

Eesti Energia teatel ostsid ärikliendid 387 GWh elektrienergiat ehk 8,9 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi. Eraisikutele müüdi oktoobris 135 GWh elektrit, mis on 3,6 protsendi võrra rohkem kui mullu. Eesti Energia müük võrguettevõtjatele moodustas 81 GWh, tõustes möödunud aasta oktoobriga võrreldes 4,3 protsendi võrra.

Positiivset mõju oktoobri müügitulemustele avaldas ligikaudu nelja kraadi võrra madalam välistemperatuur kui 2008. aastal samal perioodil. Majanduslangus ja sellest tingitud tööstusettevõtete madalamad tootmismahud on aga müüki vähendanud, teatas energiafirma.

Oktoobris ulatus elektrienergia eksport 206 GWh-ni, mis on eelmise aasta oktoobriga võrreldes 21 protsenti vähem. Ekspordi mahu kahanemise põhjuseks on tänavu madalamad hinnad Põhjamaade energiabörsil Nord Pool.

Eesti Energia oktoobri keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 471 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Soome piirkonnas oli 550 kr/MWh.

Soojusenergia müük moodustas 2009. aasta oktoobris 119 GWh, kahanedes 19 GWh võrra võrreldes möödunud aasta oktoobriga. Soojusenergia müügile avaldas negatiivset mõju konkurentsi tihenemine Tallinna soojusturul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077