Autor: Indrek Kald • 12. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: enne eurot pole Eesti Energia börsileminek mõistlik

Peaminister Andrus Ansip ei pea mõistlikuks Eesti Energia börsiletulekut 2010 aprillis või mais, kuna eeelnevalt tuleks ära oodata Euroopa Ülemkogu otsus euro osas.

Ansipi sõnul on ta ajakirjandusest kuulnud oletusi, et energiafirma börsiletulek ehk IPO võiks toimuda aprillis-mais, kuid see ei tundu talle kõige ratsionaalsem. "Euro kontekstis on ka IPO ajastus väga oluline, kui see peaks olema IPO üleüldse," selgitas ta. 

"See mõjutab ikka hinda ja märkimisväärselt. Kui IPO toimub varem, kui euro otsus on langetatud ja see otsus on positiivne, siis me oleme millegi just kui nagu väga odavalt käest ära andnud," rääkis Ansip. Peaministri kinnitusel tuleb Euroopa Ülemkogu otsus Eesti eurotsooniga liitumise kohta eeldatavalt järgmise aasta juunis.

Ansip tõi ka välja asjaolu, et Eesti Energial tekib rahavajadus alles 2011. aasta kevadel, mistõttu pole tema silmis liigne kiirustamine lisaraha võimaluste seas valiku tegemisel põhjendatud.

Peaministri sõnul pole veel ka otsustatud, millist võimalust Eesti Energia tegevuse rahastamiseks kasutatakse. "Valitakse välja üks nendest variantidest ja ma ei keskenduks praegu nendest võimalikest variantidest ainult IPO-le ja hakkaks juba ennustama, et millal IPO toimub, teadmata veel, kas see on IPO, mis toimub," lisas ta.

Ansipi kinnitusel ei ole teema järgmisel nädalal valitsuse istungi päevakorras. "Järgmine neljapäev ma olen ilmselt erakorralisel ülemkogul, siis ei ole. Ma tahaks nende materjalidega enne kabinetinõupidamist põhjalikult tutvuda," rääkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077