16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohila paberivabrik alustab taas tootmist

Kohilas bürookaupade tootmiseks tänavu asutatud KP Factory OÜ võtab üle aprillis paberivabriku sulgenud ASi Atlanta Office Products varad ning taaskäivitab Kohila paberivabriku.

Täna sõlmiti vastav leping, millele kirjutasid alla KP Factory juhataja Kuno Pindmaa ja Atlanta Office Products endine juhatuse liige, nüüdne likvideerija Tarmo Kallast, edastas KP Factory emafirma OÜ Charlot.Kuno Pindmaa rõhutas, et tootmise taaskäivitamine Kohilas on kantud kontserni vajadusest suunduda välisturgudele. “Emotsionaalsel pinnal tunneme suurt vastutust, mis on seotud Kohila paberivabriku ajaloolise tegevuse jätkamisega,” sõnas Pindmaa. “Meie eesmärk on pakkuda kodu ja välisturgudele tavaks saanud kvaliteetseid Kohila tooteid. Tehase jätkusuutlikkuse kindlustamiseks pöörame rohkem rõhku tootearendusele.”Pindma lisas, et loodetavasti saavad nad ka kaasa aidata Kohila valla tööhõive parandamisele. Paberi- ja bürookaupu on Kohilas toodetud alates 1907. aastast. Oskustöölised ja spetsialistid on enamuses Kohila valla elanikud, paljud on töötanud tehases põlvkonniti.Atlanta Office Products BV sulges Kohila tehase käesoleva aasta aprillis. Tööta jäi viimati 180 inimest.KP Factory on Eesti kapitalil põhineva OÜ Charlot tütarfirma, mis asutati 2009. aastal jätkamaks Kohilas bürookaupade tootmist.Charlot OÜ on asutatud 1994. aastal ja põhineb 100 protsenti Eesti kapitalil. Ettevõtte põhitegevuseks on büroo- ja koolitarvete, kontoritehnika, kulumaterjalide ja büroomööbli jae- ning hulgimüük. Firma käibest modustab 70 protsenti ettevõtete teenindamine. Charlot OÜ-le kuulub Eestis kauplustekett Knopka. 2007. aastal omandas Charlot OÜ Läti suurima kirjatarvete hulgimüüja Gaita SIA enamusosaluse. Käesoleva aasta sügisel siseneti Leedu kirjatarvete turule.KP Factory lubas jätkata tihedat koostööd Atlanta Office BV-ga. Enamus toodangust on plaanis eksportida Skandinaavia ja Ida Euroopa riikidesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077