20. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karksi õlletehase kasumist järel vaid jupp

Veini, aromatiseeritud veini, siidri ja õlle tootmisele spetsialiseerunud Karksi õlle- ja veinitehas teenis 16,5 miljoni kroonise müügitulu juures mullu 527 490 krooni kasumit.

Võrreldes 2007. aastaga vähenes ASi Karme müügitulu 10,4 miljoni krooni võrra. Puhaskasumit teeniti üle-eelmisel aastal 2,3 miljonit krooni.

Majandusaasta aruande kohaselt mõjutas 2008. aasta majanduskriis Karme eksporti oluliselt ning müük Leetu vähenes 51%, Lätti 6%. Ettevõte tähendas läinud aastal nii siidrituru kui marjaveinide tarbimise vähenemist. 2008. aastal toodetigi peamiselt veine ja siidreid, kuna õlletootmise seisis. E24.ee kirjutas juunis, et tehas jätkab taas õlletootmist, naastes turule kolme uue õllesordiga.

Tulevikusuundadena tuuakse majandusaasta aruandes välja eesmärk taastada aastate 2006-07 kasvutempo ning alustada aktiivselt arendustegevust ka teiste jookide kategooriates.

Karme investeeris möödunud aastal kuus miljonit krooni tootmisseadmetesse. Ettevõttes töötas eelmisel aastal keskmiselt 30 inimest.

Karme aktsionäride koosolek otsustas kanda 2008. aasta kasum eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvele. Jaotamata kasumi jääk pärast kasumi kajastamist on 6,6 miljonit Eesti krooni.

Ettevõtte ainuke juhatuse liige on Ivo Kikas. Karme suuraktsionärid on Konya Haldus OÜ kaudu Ardi Vigur ja Viljar Suits ning OÜ Itrekon kaudu Silja Karjahärm ning Ain Kipper.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077