27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milder: Baltika aktsiate müük oleks ERITI LOLL idee

Baltika aktsiate müük pole tänase hinna juures mõistlik, kinnitas ettevõtte juhatuse esimees Meelis Milder.

Baltika aktsia on viimase kahe päevaga kukkunud Tallinna börsil 20%, samas kui turg tervikuna pole nii kiiresti alanenud. Äripäev kirjutas 6. novembril, et Baltika tegevjuhtidest aktsionärid on sunnitud otsima Swedbankile lisatagatisi, vältimaks laenu toel ostetud Baltika aktsiate sundmüüki.

Aripaev.ee küsis Meelis Milderilt, mis on hinnalanguse põhjus ja kas võib tegu olla omanike aktsiate sundmüügiga. Milder kommenteeris teemat vaid tingimusel, et avaldame selle muutmata kujul.

Järgneb Meelis Milderi kommentaar:

Alustaksin sellest, et ettevõtte juhi ülesanne pole kommenteerida aktsia hinna järske liikumisi, see on ikkagi investorite, konkreetsete ostjate ja müüjate teema. Minu ja kogu meie meeskonna ülesanne on ettevõtte sisulist väärtust kasvatada ja sellest ka investoritele süstemaatiliselt teada anda. Mida me ka teeme läbi börsiteadete. (Mida Äripäev mõnikord ka avaldab, viimasel ajal tundub, et tendentslikult.) Kuidas meil siis läheb (vastavalt börsile avaldatud informatsioonile):

- 3. kvartali kasum kasvas aastatagusega võrreldes 56%, sealhulgas võrreldavate poodide müük 7%;

- Oktoobris kasvas jaemüük 5%, sh võrreldavate poodide oma 1%;

- Novembri alguses teatasime 4 uue poe üheaegsest avamisest Vilniuse uues kaubanduskeskuses;

- 4. kvartalis oleme juba avanud kokku 9 uut poodi, avame veel aasta lõpuni 1.

2. detsembril avaldame novembrikuu müügitulemused, mis etteruttavalt öeldes saavad olema head (ja väga head Ukrainas). Oleme oma kommentaarides kinnitanud, et meie selle aasta eesmärk on saavutada eelmisest aastast parem tulemus... Kui selle peale arvavad investorid, et targem on just meie aktsiaid müüa (kui ettevõtte omakapital on 2 korda suurem kui market cap ja kasumlikkus kasvab), mida ma oskan siin kommenteerida...

Loomulikult võiks ju oletada, et "paanikamüügi" põhjuseks on mõni linnalegend. Näiteks järelmõjud Äripäeva esikaane spekulatsioonile teemal "laenud poovad Baltika omanikke". Võiks ju arvata, et investorid oma rahaga Äripäeva müügitrikkidele ei reageeri... Või mine Sa tea. Olgu siin igaks juhuks öeldud, et Baltika juhtkonna osaühing BMIG ei müü hetkel oma aktsiaid ega tee seda tema eest ka keegi teine. Ja seda kahel põhjusel. Esiteks oleks see meie arvates praeguse hinna juures ERITI LOLL idee. Teiseks, oleme täitnud kõik laenulepingust tulenevad kohustused panga ees (sealhulgas lisatagatiste osas) ja leping ei ole tundlik aktsia hinna edasise liikumise suhtes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077