2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metallitöötuse TOPi võitja: panustame allhanke asemel tootearendusele

Äripäeva Metallitööstuse TOPi võitja, Palme Mehaanikakoja juht Anti Puusepp leiab head tulemuse põhjuseks selle, et firma on allhanke asemel keskendunud tootearendusele.

Palmse Mehaanikakoda on kaasaegne metallitöötlusettevõte, mille põhitegevus on masinaehitus. Ettevõtte juht Anti Puusepp ütles, et möödunud aasta hea käekäigu tagas mõnes mõttes ka juhuste kokkulangemine. "Esiteks on oluline, et meil õnnestus leida suurepärased koostööpartnerid ja kliendid," selgitas ta. "Me pole ka kunagi üritanud teha mingit odavat allhanget ning panustame palju tootearendusele."

Teisele kohale tõusis AS Favor uuendusmeelsuse toel. Favori nõukogu esimees Almar Proosi sõnul on ettevõte alati püüdnud olla võimalikult innovatiivse suhtumisega ning avatud igasugustele uutele ideedele. "Meie inimesed on igal võimalusel külastanud tööstusettevõtteid maailmas, et näha, kuidas mujal riikides äri aetakse," kinnitas Proos. "Läbi selle oleme jõudnud moodsaima tehnoloogiani ja lõpuks oma töötajate arendamise vajalikkuseni."

Täna töötab Favoris 220 inimest ning ekspordiks müüakse praeguse seisuga 60% toodangust.

"Favori tänavuse aasta investeeringute maht on 32 miljonit krooni ning järgmise aasta plaanis on investeerida 40 miljonit krooni," selgitas Proos. "Majanduse olukord Eestis neid otsuseid ei mõjuta, sest kõikide rahapaigutuste põhjendusteks on selge ekspordi potentsiaal."

Edetabeli kolmanda, ASi Energoremont juhatuse esimehe Rein Ungerti sõnul oli möödunud aasta Eesti majanduses üldiselt hea ning see avaldus ka Energoremondi tulemustes.

„Samuti oli meie edukus eelmiste aastatega võrreldes tingitud tootmise laiendamisest,“ märkis Ungert. „Ostsime ühe ettevõtte ja suurendasime läbi selle kohe ka käivet.“ Ta lisab, et kõik muud näitajad olidki tingitud uue ostu edukusest, kuna uus tehas suudeti siduda oma ettevõtte tegevusega. „Praegune seis pole küll päris nii hea, kui möödunud aastal, ent seniste aastate jooksul oleme üldiselt siiski suutnud hoida enam-vähem sama joont,“ ütles Ungert.

Äripäeva Masina- ja metallitööstuse TOP ilmus täna Äripäeva kuukirjas Tööstus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077