15. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehase juht: valitsus ei tohi muuta oma otsuseid üleöö

Saku Õlletehase juhatuse esimees Veli Pekka Tennilä leiab, et majanduskeskkonna mõttes on parim majanduspoliitika see, kui ettevõtted saavad oma plaane teha pikema aja peale ja selleks ei tohiks valitsus muuta oma otsuseid üleöö.

Tennilä sõnul tulenevad Saku Õlletehase suurimad väljakutsed viimasel ajal valitsuse poliitikast, milleks on järjest kasvav aktsiisimaks, eelmisel aastal kehtestatud müügi- ja turunduspiirangud ning kasvavad kulud toorainele ja tööjõule.

„Majanduskeskkonna mõttes on parim majanduspoliitika see, kui ettevõtted saavad oma plaane teha pikema aja peale ja selleks ei tohiks valitsus muuta oma otsuseid üleöö,” märkis õlletehase juht.

„Aktsiisimaksu tõstmine mõjub negatiivselt nii meile kui ka turule üldiselt. Nii hüppeline aktsiisi tõus muudab meie pikemaajalise planeerimise äärmiselt raskeks. Ilmselgelt mõjutab aktsiisimaksu tõstmine tarbijaid,” kommenteeris Tennilä õlleaktsiisi tõusu online-intervjuus.

”Kirjandusklassikast leiab kahtlemata kasulikke tarkuseteri igapäevaseks eluks, kuid antud fraasi ma pigem ei kommenteeriks,” vastas soomlane küsimusele, kas ta on nõus tuntud fraasiga, et valitsus, mis õllehinda tõstab, kukub peagi.

Tennilä ütles, et töötuskindlustusmakse tõus tähendab ettevõtte jaoks kulude kasvu ning Saku Õlletehase ärile avaldab see kindlasti mõju.

Soomes üheksakümnendate alguses aset leidnud lama oli otseselt seotud väga kõrge töötuse määraga, mis mõjutas inimesi individuaalselt väga tõsiselt, meenutas Tennilä. „Kuid viimaste majandusprognooside põhjal vaatan Eesti olukorda positiivsemalt,” lisas ta.

Loe täispikka intervjuud Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tenniläga SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077