9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laeva Meierei tahab Balti turgudest suuremat tükki hammustada

Valio Eesti Laeva Meierei 50-ne miljoni kroonine investeering oli möödapääsmatu, kuna ettevõte haub plaane Balti turgudel turuosa kasvatamiseks. Investeering loodetakse tasa teenida kuni 10 aastaga.

„Investeering oli meie jaoks möödapääsmatu, sest soovime kasvatada oma turuosa Balti turgudel,“ ütles Valio Eesti tegevdirektor Kari Finska. Tema sõnul on jaemüüjad, kes on esimene kontakt lõpptarbijaga, üha sagedamini just kõikides Balti riikides tegutsevad kaubandusketid ning eeldavad Valiolt samal tasemel teenust kõikidel turgudel. „Loomulikult tähendab see meie jaoks ka võimalust müügi suurendamiseks,“ lisas ta.

Finaska sõnul on nõudlus Valio toodete järele seni olnud suurem, kui Laeva meierei piima tootmismahud võimaldavad, mis oli samuti üheks põhjuseks tehase infrastruktuuri nii suure investeeringu tegemiseks. Läbi investeeringu loodetakse oluliselt paremaid kasvuvõimalusi. Küsides, kui kiirelt on planeeritud investeering tasa teenida, vastas tegevjuht, et loodetakse seda teha 7-10 aasta jooksul.

Täpsemalt parandab uus 50 miljonit krooni maksma läinud piimaliin piima töötlemise võimalusi ning valmistoodete kvaliteeti, milledest Finska tõi esile näiteks jogurti ja kohupiima konsistentsi ja maitseomaduste paranemise. „Seadmetega on meil rohkem võimalusi, kuid seda milliseid uuenduslikke tooteid turule toome näitab aeg ja samuti sõltub see tarbijate soovidest,“ ütles Finska, kuid lisas siis, et mõned uued tooted on siiski järgmisel aastal tulemas.

Uutele turgudele laienemise plaane ettevõte hetkel ei pea. „Uute turgude laiendamine on otseselt seotud toorpiima hinnaga Eestis. Täna ei ole see tulutoov, kuid pikemas perspektiivis oleme kindlasti laienemisest huvitatud,“ tõdes tegevjuht.

Uurides Valio Eesti plaane töötajate palkade kärpimise kallale minna, saan vastuseks, et nende palgapoliitika sõltub olukorrast riigi tööjõuturul. „Juhul, kui seal ei toimu väga märkimisväärseid pöördeid, siis me oma palgapoliitikat ka ei muuda,“ ütles Finska, kelle sõnul kulusid on ettevõttes alati pingsalt jälgitud ning seda tehakse ka edaspidi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077