Autor: Mariliis Pinn • 2. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamjärve osalusega sojatootja lõpetas tootmise

Endise hansapankuri Hannes Tamjärve osalusega sojatootja Soya Foods Baltic OÜ lõpetas tegevuse.

Ettevõtte suuromanikust Mush Invest OÜst kuulub kolmandik ka endisele hansapankurile Hannes Tamjärvele.

"Kahjuks peame teatama, et seoses majandusraskustega olime sunnitud tootmistegevuse peatama. Tegeleme aktiivselt, et leida sojapiimatoodete tootmise ja müümise osas jätkajat, et teil oleks võimalik juba paari-kolme kuu pärast harjumuspäraseid tooteid osta," seisab ettevõtte veebi avalahel.

Soya Foodsi juhatuse liige Neeme Rõõsi sõnul on sojapiimatoodete näol Baltikumi turu jaoks väga innovaatiliste toodetega. „Väga raske on selliste toodete puhul hinnata kui kiiresti tarbijad tooted omaks võtavad. Kahjuks oli turu areng plaanitust aeglasem ning eraldiseisva väikeettevõttena polnud antud situatsioonis võimalik jätkata. Mõistlik on ettevõtmist jätkata suurema toiduettevõtete grupi osana. Tänu sünergiale oleks kasumilävi oluliselt madalamal tasemel. Grupi osana on võimalik teostada suuremaid investeeringuid turu edendamiseks ning seeläbi tagada 3-5 aasta perspektiivis piirkonna juhtettevõtte positsioon,“ selgitas ta aripaev.ee-le.

„Hetkel käivad läbirääkimised Eesti suuremate toidukontsernidega, et sojapiimatoodete tootmine aasta lõpuks taastuks. Valdkond on perspektiivikas ning seetõttu on ka mitmeid tõsiseid ostuhuvilisi,“ lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077