6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olümpiamängudel pakutakse Eestis toodetud juustu

Reedel algavate Pekingi olümpiamängude põhimenüüs on ka Valiole kuuluvas Võru juustutehases valmistatavat Forte juustu, mida hetkel müüakse vaid Baltimaades ja Soomes.

Forte kasuks otsustas tuntud Ameerika ettevõte Aramark, mis on tegelenud olümpiamängude toitlustamisega juba 40 aastat. Valiku olulisteks kriteeriumideks olid kvaliteet ja võimalus pakkuda sportlastele mitmekesist toiduainete valikut üle maailma. Juustu vahendas Aramarkile Hiina suurim piimatööstus Yili.

Küsimusele, kuidas just Võru juustutehase Forte juust välja valiti, vastas Valio Eesti turundusjuht Lauri Betlem, et Yili`ga on olnud tihe koostöö juba mõnda aega, kuna Valio Soome turustab Hiina turul Yili abil piimapulbreid ja muid tooteid, kuid Võru juustutehase toodangut ei ole siiani Hiinasse tarnitud.

Itaaliapärast Forte juustu valmistatakse Lõuna-Eesti suurfarmide piimast ning selle üsnagi keerukas valmistamisprotsess kestab üle aasta. Juustu tootmisega alustati 2002. aastal koostöös ühe Itaalia suurima juustutootja Saviola SPA`ga.

Betlemi sõnade järgi on nende toote väljavalimine eelkõige suureks tunnustuseks, kuid seeläbi loodetakse leida ka uusi partnereid ja sihtturge. Samas ei leia ta, et see koheselt mõjutaks ka müüginumbreid, pigem on tegemist potentsiaalse kasvuvõimalusega.

Valio Eesti on Eesti suurim juustu eksportija, eksportides juustu Venemaale, Itaaliasse, Soome, Lätisse, Leetu ja Rootsi ning nüüd siis ka olümpiamängudeks Hiinasse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077