Autor: Agnes Ojala • 30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võitlus Budweiseri pärast läheb tuliseks

Budweiseri õlut pruuliv Ameerika õllehiid Anheuser-Busch lükkas tagasi maailma suurima õlletootja, Belgia konkurent Inbevi miljardipakkumise.

Nüüd kavatsevad belglased Anheuserisse suruda endale sobiva juhatuse, et ookeanitagusele tootjale siiski küüned taha saada, kirjutas di.se.

Inbev pakkus Anheuser-Buschi eest 46,3 miljardit dollarit (u 460 miljardit krooni). Anheuseri juhatus aga peab pakkumist liiga kitsiks, olles aga endiselt uuteks pakkumisteks valmis.

„Pakutud hind ei peegelda Anheuser-Buschi globaalselt tugevate kaubamärkide, Bud Lighti ja Budweiseri väärtust,“ ütles Anheuser-Buschi juht Patrick Stokes Wall Street Journalile. Bud Light ja Budweiser on kaks maailma enim müüdud õllemarki.

Belglased on sellisest vastusest marus, olles juba pöördunud kohtusse, et saada luba esitada pakkumine otse aktsionäridele. Inbev tahab kokku panna ülevõtmismeelse juhatuse ja selle siis Anheuseri aktsionäride koosolekul ettevõttesse suruda.

Inbev tahab Anheuseri ostuga ennekõike saada kontrolli poole USA turu üle, mis praegu konkurendi käes on. Lisaks on belglased huvitatud ameerika kasvavast tegevusest Hiinas.

Inbev on maailma suurim õlletootja, kelle kaubamärkide hulka kuuluvad muu hulgas Stella Artois ja Becks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077