Autor: Mariliis Pinn • 23. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saudide lubadus suurendada tootmist nafta hinnatõusu ei peatanud

Vaatamata Saudi Araabia kindlale lubadusele tõsta päevast naftatootmist pole barreli hind allapoole vajunud.

Nafta hinda hoiab ülal Nigeerias eelmisel nädalal kestnud rahutused, mistõttu on päevane tootmismaht vähenenud sadade tuhandete barrelite võrra, vahendas Postimees.ee.

Saudid lubasid suurendada toodangut mais 300 000 barreli ja juunis veel 200 000 barreli võrra, mis tõstab päevatoodangu 9,7 miljoni barrelini.

Toornafta hind New Yorgis on aastaga kahekordistunud. Naftat eksportivate riikide organisatsiooni OPEC juht Chakib Khelil märkis pärast eilset Jeddah's toimunud istungit, et nafta hinda kergitavad spekulatsioonid, geopoliitilised pinged ja nõrk dollar.

West Texas Intermediate’i (WTI) barreli hind augustilepingutes New Yorgi elektroonilises kauplemises oli täna keskpäeval kerkinud reedega võrreldes 1,01 dollarit allapoole 136,37 dollarini.

Põhjamere Brenti toornafta hind augustilepingutes kerkis 1,49 dollarit 136,35 dollarini, vahendas AFP.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077