13. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag Piimatööstus neelas Rakvere Piima alla

Ettevõtete juhatused avaldasid Ametlikes Teadaannetes, et AS Maag Piimatööstus ja AS Rakvere Piim sõlmisid möödunud reedel ühinemislepingu.

Maag Piimatööstus prognoosis möödunud aasta novembris, et ühendatud firmade tänavuseks käibeks kujuneb 650 miljonit krooni. Ühtlasi lubas Maag Piimatööstus, et haarab kahe aastaga 5% kogu Baltimaade piimatoodete turust. Nii müüja Alpamayo Ltd kui ka ostja jätsid tehingu hinna saladusse.

Maag Piimatööstuse juht Valdis Noppel märkis mullu, et laienemisplaane haudunud Maag noolis konkurente juba mõnda aega ja pärast läbirääkimisi tundus Rakvere piimatööstuse ülevõtt loogilise valikuna. Ta lisas samas, et ilmselt tuleb ülevõtmisele ka järge, kuid ei täpsustanud, millised Eesti piimatööstused firmat huvitavad.

Algse plaani kohaselt kavatsesid Maag Piimatööstus ja Rakvere Piim jätkata eraldi tööstustena ning spetsialiseeruda erinevatele kaubagruppidele. “Kindlasti jääb alles Rakvere Piima tugev ja tuntud Farmi kaubamärk,” lubas Noppel.

Maag Piimatööstus kuulub toiduaineid tootvasse ja müüvasse kontserni Maag Grupp. Kohupiimapõhiste toodete, kodujuustu ja hapukoore tootmisele spetsialiseerunud Maag Piimatööstuse 2006. aasta käive ulatus 167 miljoni kroonini. Möödunud aasta lõpul kuulus Maag Piimatööstusele 4% kogu Eesti piimatööstuse sektorist ning ligikaudu 40% kohukeste turust. 123 töötajaga ettevõtte kaubamärkideks on Jänks, Ekstra ja Jeppi.

Eesti vanima piimatööstuse Rakvere Piima 2006. aasta käive oli 328 miljonit krooni. Ettevõtte kahes tsehhis Rakveres ja Annikveres töötas mullu 168 inimest. Farmi kaubamärgi all müüdi eelmisel aastal 60 erinevat toodet. Ettevõte varus päevas üle 100 tonni piima, mis koguti ligi 100 erinevast farmist üle Eesti.

Lisaks piimatööstusele kuulub Maagi kontserni ka liha- ja konservitööstus. Maagi harukontorid tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus ja Taanis ning tütarettevõtted Poolas ja Saksamaal. Kontsern ekspordib toodangut ka Rootsi ja Soome.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077