7. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametnikud käsivad loodust säästa

Majandus saab jätkusuutlikult areneda meie loodusrikkusi säästvalt kasutades ja kvaliteetset elukeskkonda tagades, tõdeti täna keskkonnaministeeriumis peetud keskkonnatasude kontseptsiooni arutelul.

Selleks, et Eesti maavarasid kasutavad ettevõtjad annaksid oma panuse ka nende säästmisse ja keskkonnakaitsesse, on meil juba 18 aastat kasutusel keskkonnatasud ehk loodusvara- ja saastemaksud. Näiteks tuleb loodusvarade kasutajatel tasuda maavarade kaevandamisõiguse, vee erikasutusõiguse, kalapüügiõiguse, metsa raieõiguse ja jahipiirkonna kasutusõiguse eest. Saastetasud on aga ette nähtud neile, kes oma tegevusega heidavad saasteaineid välisõhku, põhjavette või pinnasesse ja ladestavad jäätmeid, teatas keskkonnamisteerium.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077