Autor: Mariliis Pinn • 15. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leivatehases asuva ettevõtte töö seiskus võlgade tõttu

ASile Eesti Pagar toodangut andev Golden Sierra AS lõpetas reedel Valgas tootmise. See tähendab, et kunagine Valga uhkus – leivatehas – ei anna enam mingit toodangut.

Juba läinud nädala algul levis Valgas kuuldus, et Eesti Pagarile toodangut andev endine leivatehas elab ühe päeva korraga, kirjutas Valgamaalane. Eile sai teatavaks, et reedel lõpetati ettevõttes töö, sest pole millestki toota ega millegi eest osta. Ettevõtte 38 töötajat koristavad ruume ja ootavad omanike korraldusi. Need on aga mööda ilma laiali – nii Soomes kui USAs.

Golden Sierra ASi võlg oli maksehäireregistri raporti kohaselt üleeilse seisuga ligi 2 miljonit krooni, sellele lisanduvad intressid. Nii oli maksmata käibemaksu kogunenud 714 598, sotsiaalmaksu 943 619, kinnipeetud tulumaksu 268 504 krooni. Oli ka muid võlgu.

Golden Sierra AS ostis Valgas Võru tänava pagaritööstuse koos seal olevate seadmete ja muu inventariga 14 miljoni eest märtsis 2006.

Varem oli ettevõtte nimi Golden Sierra Partners LLC Eesti filiaali Valga Pagaritööstus. Eesti filiaal registreeriti 17. oktoobril 2003. Krediidiinfo annab ettevõtte staatuseks – likvideerimisel. Selle ettevõtte võlg oli üleeilse seisuga 1 274 869 krooni, lisaks intressid.

"Eesti Pagar ostis ASilt Golden Sierra erinevaid pagaritooteid. Eelmisel nädalal kuulsime, et ettevõte on raskustes ja me ei saa sealt enam midagi. Eriti head olid tordid. Mul on siiralt kahju inimestest, seal olid väga tublid töötajad. Omanikud peavad kehvast olukorrast välja tulema, see ju nende probleem," lausus ASi Eesti Pagar juhataja Veikko Vaarja eile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077