Autor: Agnes Ojala • 2. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Õlu sai esimese Eesti joogitööstusena ISO 22000 sertifikaadi

Viru Õlu sai ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi standardile vastava sertifikaadi, mis seob ühtseks tervikuks erinevad toiduohutuse, enesekontrolli ning kvaliteedijuhtimise süsteemid, normid ja nõuded, mis erinevates riikides toiduainetööstustele kehtivad.

Sertifitseerimisele eelnes ligi kümne kuu pikkune ettevalmistav periood, mille jooksul analüüsiti tootmisprotsessi, parandati tehnoloogilisi oskusi ning võeti kasutusele täiendavaid meetmeid, et viia toiduohutus ja hügieeninõuded standardiga määratud tasemele, teatas ettevõte. Kuna sertifikaat on ülemaailmselt aktsepteeritud ja hinnatud, aitab see oluliselt tugevdada ettevõtte konkurentsivõimet rahvusvahelisel turul.

“Maailmas pööratakse toiduohutusele järjest rohkem tähelepanu. Sertifitseerimisprotsess tervikuna oli vastutusrikas ja töömahukas. Seda näitab kas või asjaolu, et ISO 22000 sertifikaadini on Eestis suutnud jõuda vaid üksikud ettevõtted. Kohalikest joogitööstustest on Viru Õlu esimene, kes nimetatud rahvusvaheliselt tunnustatud toiduohutuse sertifikaati omab,” lausus ettevõtte tegevjuht Ott Licht.

“AS Viru Õlu sertifitseerimisprotsess oli keeruline, kuid äärmiselt õpetlik ka sertifitseerija poolt vaadates. Sertifikaadi tähtsust õhutab asjaolu, et Bureau Veritas on esimene rahvusvaheliselt akrediteeritud sertifitseerimisfirma maailmas, kellel on õigus väljastada standardi ISO 22000 järgseid sertifikaate. Auditi meeskonda oli kaasatud joogitööstuse ekspert Horvaatiast ja auditi dokumentatsioon läbis põhjaliku kontrolli Taanis,” täiendas Bureau Veritas juhtaudiitor Maret Pärn.

ISO 22000 töötati välja septembris 2005. Rahvusvaheline standard võeti Eestis üle juunis 2006. ISO 22000 standard ühendab endas HACCP toiduohutuse ja enesekontrolli ning kvaliteedijuhtimise põhimõtteid. Standardist tulenevate nõuete täitmine tagab süsteemse lähenemise ettevõtte juhtimisele ning aitab tagada toiduohutuse antud ettevõttes.

Eesti õlleturul kolmandal positsioonil olev AS Viru Õlu tegutseb Virumaal Haljalas aastast 1975. AS Viru Õlu suuraktsionär on Taani kontsern Harboe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077