13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: tõendatud heitkoguste järgi on praegune vajadus kvoodiga kaetud

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Allan Gromov ütles, et Eesti vajab reaalselt kvoote nii palju, et kauplemissüsteemiga kaasatud olemasolevad ning võimalikud uued ettevõtted saaksid kvoodi vastavalt vajadusele, kuid tõendatud heitkoguste järgi on praegune vajadus kvoodiga kaetud.

"Eesti vajab reaalselt kvoote nii palju, et kauplemissüsteemiga kaasatud olemasolevad ning võimalikud uued ettevõtted saaksid kvoodi vastavalt vajadusele, st reaalseks tootmistegevuseks vajaminev kvoot oleks tagatud," selgitas Gromov.

"Samas ei tohiks toimuda ülejaotamist ning juhul, kui ettevõtte kavatseb laieneda, siis peaks tal olema motivatsioon rakendada rohelisi tehnoloogiaid. Seda, kui palju Eesti ettevõtted reaalselt vajavad, ei saa ette öelda," lisas ta.

"Tõendatud heitkoguste järgi on praegune vajadus kvoodiga kaetud," märkis Gromov.

Asekantsler rääkis, et ettevõtete prognoosi vajamineva kvoodi jaoks esitasime komisjonile, kuid reaalset vajadust on võimatu hetke turusituatsioonis ennustada. "Ilmselt jääb reaalne kogus ettevõtete prognoosi ja reaalse heitkoguste vahele."

"Tasuta kvooti on hetkel ettevõtetele jagatud 12,7 miljonit tonni aastas sh riiklik reserv uutele tulijatele," ütles Gromov.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077