Autor: Mariliis Pinn • 10. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SW Mööbel: toormehinnad viisid pankrotti

AS SW Mööbli tegevjuht Peep Põlluäär ütles aripaev.ee-le, et ettevõtte viisid pankrotti liiga kõrged toormehinnad.

„Männipuust täispuidust mööblitootjatel ei ole viimastel aastatel kohe kindlasti hästi läinud, sest toormehinnad on järsult tõusnud,“ kommenteeris Põlluäär firma ebaedu.

„2006. aasta suvel tõusis männipuu hind järsult ja me ei suutnud seda piisavalt kiiresti klientideni delegeerida,“ lisas ta. Põlluääre sõnul muutus eriti raskeks kataloogidele tootvate firmade olukord. „Kataloog ilmub kaks korda aastas ja kui hind on juba trükitud, siis seda muuta ei saa. Nii et 2006. aasta suve hinnatõus jõudis klientideni alles 2007. aasta alguses ja 2007. aasta alguse hinnatõus kajastus kataloogis alles suvel ja me pidime ise selle vahe katma,“ seletas ta.

Põlluääre sõnul on raskustes mitmed Euroopa täispuidust mööblitootjad nii Saksamaal kui ka Taanis. Näiteks läks pankrotti Läti suurim mööblitootja Amber Furniture.

„Nüüdseks on toorme hinnad stabiliseerunud ja hinnatõus klientideni jõudnud. Värskelt võiks taas alustada, kuid võlad on liialt suureks kasvanud,“ lisas ta.

Põlluääre sõnul üritasid nad käivitada tervendamiskava, kuid 2. jaanuaril toimunud nõupidamisel otsustasid kaks suuremat kreeditorit pankroti kasuks. „Et firmat võimalikult kallilt müüa, otsustati see töötava ettevõttena realiseerida. Enampakkumisel võiksid osaleda mööblitootjad, kellel on tootmisvõimsust puudu, sest masinapark on meil olemas, puudu on vaid finantsvahendeid. Ka võib mõni kataloog soovida osta isiklikku tarnijat,“ oletas mees Põlluäär.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077