7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiviõli Keemiatööstus tahab hakata tootma diislikütust

Kiviõli tehases loodetakse juba aasta lõpul hakata tootma põlevkivivaigust diislikütust, mida peaks tulevikus jätkuma piisavalt, et katta 35-40 protsenti Eesti vajadusest.

Kohalik diislikütus tõotab tulla imporditavast 10-15 protsenti odavam.

"Kõik kulgeb kalenderplaani kohaselt," ütles Kiviõli Keemiatööstus juhatuse esimehe nõunik Nikolai Kutašov seadmete ettevalmistustööde kulgemise kohta Põhjarannikule.

1. septembriks valmis olema, seejärel algavad käivitus- ja häälestustööd. "Raske öelda, kui kaua need kestavad, sest sellise tootmisprotsessi enda ettevalmistus on haruldane ja maailmas esmakordne," lisas ta.

Tehases loodetakse, et diislikütuse tootmisest saab Kiviõli Keemiatööstuse kullasoon, mis ettevõtte käivet mitmekordistab.

Kiviõli Keemiatööstuse OÜ paikneb Ida-Virumaal, Kiviõli linna lääneservas. Ettevõte alustas tegevust 1999. a., käivitades eelneval aastal seiskunud põlevkivitööstuse. Kiviõli Keemiatööstuse OÜ on tööandjaks ligi 700 inimesele, kellest enamus on linna enda elanikud ja põhitegevusalaks on põlevkivist õlisaaduste tootmine ja müük, soojus- ja elektrienergia tootmine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077