Autor: Hille Tressum • 19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Gaas: gaasi hinna tõus ei sõltu ainult dollarist

Gaasi hind sõltub eelkõige naftasaaduste hinnast maailmaturul, mitte dollari langemisest.

Eesti Gaas kehtestas alates 1. oktoobrist kodutarbijatele uued müügihinnad. Kui eelmisel aastal sai väiketarbija, kes kasutas aastas kuni 200m3 gaasi kätte 4 krooni ja 30 sendiga siis selle aasta 1. oktoobrist maksab ta tarbitud gaasi eest 8 krooni ja 10 senti. See on ligi poole rohkem võrreldes eelmise aastaga, samas on aga dollari väärtus langenud läbi aegade madalaimale tasemele.

"Naftasaadusi, masuuti ja õli ostame sisse Eesti kroonides, mitte dollarites ning gaasihinna tõusu ei saa seostada dollariga. Gaasihinna tõusu taga on gaasihinna valem, mille peamiseks komponendiks on masuut ning naftasaaduste hinnad on maailmaturul kallinenud, sellega on põhjendatud gaasihinna tõus Eestis" selgitas Eesti Gaasi turundusjuht Marge Randmaa aripaev.ee´le.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077