Autor: Agnes Ojala • 7. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine Pärnu õlletehase juht läks Saaremaale kalu kasvatama

Alates oktoobri algusest asus Saaremere Kala ASi juhtima endine ASi Puls Brewery juhatuse esimees Aivo Varem, teatas kalatööstus.

„Saaremere Kala on minu jaoks põnev väljakutse, hõlmates ühelt poolt protsesse alates kalakasvatusest kuni valmistoodangu müügini jaekaubanduses ning pakkudes teisalt ka rahvusvahelist mõõdet eri riikides toimivate tütarettevõtete näol. Sellise kontserni juhtimine on mulle suur au,“ sõnas Aivo Varem.

Saaremere Kala on üks Põhjamaade juhtivaid kalatööstuskontserne, millel on kalakasvatused Soomes ja Rootsis, kaasaegsed tootmiskompleksid Saaremaal ja Soomes ning müügivõrgustik Eestis, Lätis ja Soomes. Kontserni tuntumad kaubamärgid Eestis on täna Gurme ja Meriline ning Soomes Heimon Kala ja Saaristomeren Kala.

2006. a lõpul asutatud kontserni kuuluvad OÜ Vettel ja OÜ GourmetHouse Eestis, Saaristomeren Kala Oy, Heimon Kala Oy, Imatran Kala ja Kaviaari Oy Soomes, Överumans Fisk Ab ja Skärgårdshavets Fish Ab Rootsis. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad filee-, külm- ja kuumsuitsutooted, graavi- ja soolakala, paneeritud kalatooted, kalamari ja kaaviar. Kalamari ja kaaviar tuleb oma kalakasvandustest, kus kasvatatakse vikerforelli, tuura, siiga, koha ja ka haruldasemaid forellilisi nagu näiteks „kuldvikerforelli” ja alpihõrnast.

„Käesolevaks majandusaastaks prognoosime kontserni konsolideeritud käibeks 32 miljonit eurot. Esmaseks eesmärgiks on kontsernis leiduvate sünergiate maksimaalne ärakasutamine ning efektiivsuse suurendamine läbi terve väärtusahela,“ ütles Varem.

Saaremere Kala kuulub rahvusvahelisele investeerimisfondile Amber Trust S.C.A ja sellega seotud fondidele ning ettevõtte juhtkonnale. Samale investeerimisfondile kuuluva Premia Tallinna Külmhoonega teeb Saaremere Kala sügavkülmatoodete osas koostööd müügi- ja turundus-, ning logistika vallas, samuti kuuluvad Premia Tallinna Külmhoone juhatuse liikmed Kuldar Leis ning Evald Karu Saaremere Kala nõukogusse. Saaremere Kala teised nõukogu liikmed on Erik Haavamäe ja Vesa Leino.

Saaremere Kala annab tööd kokku 200 inimesele Eestis, Soomes ja Rootsis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077