17. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lang: las Vene energiaminister kaebab siis Eesti kohtusse!

Justiitsminister Rein Lang leiab, et kui Venemaa energiaminister Viktor Khristenko süüdistab Brüsselis Eestit ÜRO mereõiguse konventsiooni rikkumises, võiks ta oma sõnade tõsiduse näitamiseks Eesti kohtusse kaevata.

„Las kaebab siis kohtusse! Õigusvaidluse lahendab ju kohus. Minu mälu järgi peaks sellega tegelema Haagi kohus,” kommenteeris Lang Khristenko süüdistust.

Venemaa energiaminister Viktor Khristenko süüdistas eile Brüsselis Eestit „jämeduses” ning ÜRO mereõiguse konventsiooni rikkumises, kuna Eesti keeldus loa andmisest uuringuteks Läänemere gaasitoru ehitamiseks.

„Selliste vahendite kasutamine nagu tegi Eesti valitsus, on minu silmis asja puhas politiseerimine, mis on läbi viidud väga jämedal moel,” ütles Khristenko The Financial Times-ile antud intervjuus.

Lang lisas, et ta ei võta eriti tõsiselt Venemaa poliitikute sõnavõtte Eesti suunas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077