Autor: Agnes Ojala • 18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Svedbergs Estonia: rootslased jäid tootmisega Eestis hiljaks

Svedbergs Estonia personalijuhi Eve Rei sõnul suletakse Tallinna lähistel olev tootmine ja likvideeritakse ettevõte seetõttu, et rootslased hakkasid Eestis sanitaarkeraamikat tootma liiga hilja.

"Siinne tütarettevõte likvideeritakse, kuna see on oma kolme tegutsemisaasta jooksul ainult kahjumit tootnud," ütles Rei aripaev.ee-le.

Kahjumlikkuse peamise põhjusena näeb Rei seda, et tootmisega alustati liiga hilja. "Siia plaaniti tootmisüksus luua juba 2002. aastal, kuid kohale jõuti 2004. aastal, mil olukord oli märgatavalt muutunud. 2002. aasta äriplaan uutes oludes enam ei toiminud," selgitas ta.

Ettevõtte likvideerimisega kaotab töö 48 inimest. Töö tehases lõpetatakse 31. oktoobril. "Praegu on eesmärk kahjumlik tootmine võimalikult kiiresti lõpetada," lisas Rei.

Tühja tehasehoone plaanib Svedbergs maha müüa või rendile anda, tootmisseadmed aga müüakse Eestist välja. Rei sõnul on praeguseks tootmiskompleksi vastu juba mitu ettevõtet huvi tundnud. Ka täna olevat huvilised kohal käinud. Ühtegi nime ta siiski nimetada ei soovinud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077