Autor: Mariliis Pinn • 30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nord Stream sai loa Gotlandile baasi rajamiseks

Gotlandi omavalitsus andis Nord Streami konsortsiumile loa ehitada välja Slite linna sadam, millest saaks ühtlasi Vene-Saksa gaasijuhtme logistikakeskus.

Selline otsus tähendab, et Nord Stream saab Läänemerre kavatsetava gaasitoru ehitustööde ajaks rajada saarele baasi ja logistikakeskuse, vahendas ETV24.

Sadamat on vaja konsortsiumil selleks, et hoida torusid, mida mere põhja paiguta vahetultma hakatakse. Nende hoiustamiseks saadakse sadama lähedal enda käsutusse maad kai lähedusse ja lisaks veel seitse kuni kümme hektarit veidi kaldast eemale.

Gotlandi ja Nord Streami vahel sõlmitakse vastav leping lähinädalatel, seejärel algavad projekteerimistööd.

Lepingu kohaselt kohustub gaasijuhtme konsortsium ehitama Slite sadamasse uue muuli, olemasolev kai ehitatakse kaks korda laiemaks ja sadamat süvendatakse oluliselt suuremate laevade vastuvõtmiseks.

Nord Stream saab seejärel kolmeks aastaks õiguse saare põhjaosas asuva sadama kasutamiseks, seejärel jääb uus väljaehitatud rajatis Gotlandi käsutusse.

Kohalike võimude otsus ei tähenda siiski veel seda, et Rootsi oleks gaasijuhtme projektiga nõustunud, kuna kohalikud vaatlevad arutluse all olevat pojekti kui sadamaarendust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077