Autor: Mariliis Pinn • 20. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupp ostis Usnova kaevevälja

Viru Keemia Grupp ASi tütarettevõte VKG Aidu Oil OÜ omandas OÜle Merko Kaevandused kuulunud Usnova kaevevälja, kus on 16,7 miljonit tonni põlevkivi, teatas firma.

Ettevõtete teatel on tehingu maksumus konfidentsiaalne. Usnova kaeveväli asub Illuka vallas 560 hektaril, Narva jõe vahetus läheduses. Põlevkivil lasuva katendi paksus on kuni 29 meetrit. Usnova põlevkivi kaevandamiseks on sõlmitud kokkulepe Eesti Põlevkivi ASga.

Merko Kaevandused OÜ juhatuse liige Peep Siitami sõnul väljub Merko Grupp tehinguga põlevkivi kaevandusärist. "Grupi strateegia kohaselt keskendutakse vaid põhitegevusalale kinnisvaraarenduses, fookusega eeskätt Läti ja Leedu turul," sõnas Siitam.

VKG juhi Janek Parkmani sõnul on VKG-l huvi kindlustada endale põlekviviressurss õlitootmiseks ning energeetilisteks vajadusteks. "Koos Ojamaa kaevanduse varudega kuulub VKG-le nüüd 75 miljonit tonni põlevkivi, ehk praegusi võimsusi arvestades jätkub seda umbes 25 aastaks," ütles ta.

Usnova on nüüd teine VKG omanduses olev kaeveväli pärast Ida-Virumaal Mäetaguse valla territooriumil asuva Ojamaa maardlat, mille tarbevaru on kokku 58,7 miljonit tonni põlevkivi.

VKG on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille kogemus ulatub 1924. aastasse. Kontserni missiooniks on Eesti tähtsaima maavara, põlevkivi väärtustamine. VKG 11-s ettevõtetes leiab rakendust rohkem kui 1400 inimest nii Ida-Virumaalt kui kogu Eestist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077