Autor: Mariliis Pinn • 6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlaste ja Danone' vahel käib vihane sõnasõda

Prantsusmaa suurim toiduainetootja Danone ja Hiina suurima joogitootja vahel on läinud kibedaks verbaalseks sõjaks.

Wahaha asutaja ja esimees Zong Qinghou naeris välja oma partneri ühisettevõttes Danone juriidilised võtted, öeldes, et need on põlastusväärsed, kirjutas BBC News.

Danone esitas USAs hagi, väites, et Wahaha müüb illegaalseid Danone mahlade koopiaid. Danone sõnul müüb Wahaha täpselt samasuguseid mahlatooteid, nagu toodab nende ühine ettevõte.

Wahaha sõnul üritab Danone ühisettevõtte mainet kahjustada. Qinghou sõnul soovib Danone sundida Hiina joogitootjat ühisettevõtet odavalt müüma.

Danone leppis kokku Wahahaga viie ühisettevõtte loomises 1996. aastal. Tehingu kohaselt ei tohi Wahaha tooda Danonega sarnaseid tooteid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077