Autor: Mariliis Pinn • 5. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmel avab 100 miljonit krooni maksnud madratsitehase

Tarmel avab 7. juunil Maardus pidulikult oma uue ligi 100 miljonit krooni maksma läinud ning Eestis ainulaadse tehnikaga varustatud toomis- ja laohoone, teatas firma.

Ettevõtte teatel on uue ligi 11 000 ruutmeetri suuruse kompleksi rentnikeks Tarmel AS tütarfirma Tarmel Furniture OÜ ja Baltimaade suurim pocket vedruplokkide tootja Baltic Pocket OÜ. Aadressil Vana-Narva mnt ½ asuv kontori-, lao- ja tootmisruume ühendav hoone valmis koostöös ehitusfirmaga Skanska EMV.

Tarmel Furniture OÜ juhatuse esimehe Aare Palootsi sõnul võimaldab tootmise ja valmistoodangu lao kokkukolimine möödunud aasta 103 miljoni krooni suurust käivet kasvatada vähemalt 2.5 korda. „Kuna viimase kuue aastaga müük kolmekordistus, siis oli Pärnu maanteel asunud ruumide potentsiaal ennast ammendanud. Saime kolimise tulemusena olulise impulsi kiire kasvu jätkamiseks,” lisas Paloots. Tema sõnul tingis vajaduse kolimisega kiirustada ka detsembrikuine traagiline põleng, mille tulemusena muutus tootmise jätkamine vanas tehases võimatuks.

Uus 25 000 ruutmeetri suurusel krundil asuv madratsitehas on lao osas 10 meetri ja tootmise osas 4,5 meetri kõrgune. Hoone koguinvesteeringu suuruseks on ligi 100 miljonit krooni. Leping kompleksi ehituseks sõlmiti eelmisel kevadel Skanska EMV AS-ga, kes andis ruumid tellijale üle jaanuari- ja veebruarikuu jooksul.

Ehitust finantseeriti omavahenditest ning SEB Ühisliisingust saadud laenu abil.

Möödunud sügisel 81 aastaseks saanud Tarmel AS tegeleb koos ma tütarfirmadega mööbli ja mööblidetailide tootmise ning kinnisvara haldusega. Toodangust ligi 90% läheb ekspordina teistesse Euroopa Liidu riikidesse. Tarmel Furniture toodangu suurimaks välisturuks on Soome, kus ettevõttel on pikaajalised koostöökogemused suurte mööblimüügi kettidega. Kohalikul turul kasutab Tarmel Furniture kaubamärki Säng Sohva. Ettevõtete grupp annab töö ligi 130 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077