Autor: Agnes Ojala • 10. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT tütarettevõte sõlmis Baltikumi laevaehituse suurima lepingu

Eesti kontserni BLRT Grupp kuuluv Leedu ettevõte AB Vakaru laivu statykla ning Saksa BARD Engineering Gmbh sõlmisid Baltimaade suurima laevaehituslepingu, mille maksumus on orienteeruvalt 700 miljonit krooni.

"Laev on ettenähtud tuulegeneraatorite paigaldamise ja teenindamisega seotud tööde teostamiseks Saksamaa mandrilaval Põhjameres," ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman, lisades, et sellise mahuga konkursi võitmine on väga tõsine märk meie laevaehitajate usaldusväärsusest ning konkurentsivõimelisusest maailmaturul, teatas ettevõte.

Taastuvate energiaressursside turul tegutsevale Saksa ettevõttele BARD Engineering GmbH ehitatakse unikaalne raskekaaluliste ja suuremõõtmeliste lastide veoks ja tõstmiseks mõeldud alus. Ehitus kestab 2 aastat. Tööde teostamiseks läheb 4900 tonni terast.

Saja meetri pikkune ning kolmekümne kuue meetri laiune laev on võimeline transportima suuregabariidilisi veoseid, paigaldama tuulegeneraatorite aluseid kuni viiekümne meetri sügavusele merepõhja. Laeval on ette nähtud elamistingimused 50 liikmelisele meeskonnale ning maandumisplats helikopteritele.

Leedu ettevõtte AB Vakaru laivu gamykla gruppi kuulub 22 ettevõtet. Kontsernis töötab orienteeruvalt 1400 inimest. Kontserni eelmise aasta puhaskasum oli 54 miljonit krooni ning käive 952 miljonit krooni.

BLRT Grupi esimese kvartali konsolideeritud käive käesoleval aastal kasvas võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga 161,3 protsenti miljardi kroonini. Ettevõtte kasum ulatus tänavu esimeses kvartalis 150,2 miljoni kroonini, mida on 163,3 protsenti enam võrreldes mullu sama ajaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077