Autor: Agnes Ojala • 24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi hiidkontsern võttis üle Eesti Hekoteki

Täna jõustus tehing, millega Rootsi tööstusseadmeid tootev kontsern Sorb Industri AB ostis AS Hekoteki enamusosaluse.

"Sorb ostis Hekotekist 82,5%, et toetada ettevõtte edasist arengut nii ida kui lääne suunal," ütles Hekoteki nõukogu esimees ja emaettevõtte Sorb Indrustri esindaja Priit Raud. Ülejäänud osalus kuulub Hekoteki juhatuse liikmetele.

Tehingu hinda Raud ei avalikustanud.

Kaks ettevõtet on praeguseks koostööd teinud juba 4-5 aastat. "Liitumine toimus selleks, et Sorbi ettevõtete ja Hekoteki vahelist koostööd veelgi tõhustada ja sünergiat tekitada," lisas Raud, kelle sõnul on Hekotek Eesti ainus puidutöötlemisettevõtete tehnoloogiat ja seadmeid valmistav ettevõte, kelle oma loodud toodang suudab ka mujal maailmas konkurentsi pakkuda.

Lõviosa, 90%, ettevõtte toodangust läheb ekspordiks. Peamised välisturud on Saksamaa, Rootsi, Soome ja Venemaa.

Hekoteki struktuuris ostu tõttu erilisi muudatusi ei toimu, uusi inimesi võetakse tööle vastavalt vajadusele. Ettevõtte tegevusele seatud ootustest Raud täpsemalt rääkima ei soostunud: "Oleme kasumit teeniv ettevõte ja loodame jätkuvalt kasvada."

AS Hekotek on 1992. aastal asutatud Eesti ettevõte, kus töötab umbes 100 inimest. Ettevõte projekteerib ja valmistab puidutöötlemisettevõtete tehnoloogiat ja seadmeid, mida eksporditakse mitmesse riiki üle terve maailma. AS Hekoteki 2006. aasta käive oli 235 miljonit krooni.

Sorb Industri AB on Rootsi kontsern, mis on tegev viies valdkonnas, tootes peamiselt saeveskitele ja muudele tööstusettevõtetele vajalikke seadmeid. Kontsernis töötab ligi tuhat inimest ja käive ulatub üle kahe miljardi krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077