Autor: Agnes Ojala • 28. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia hakkab ise kaugjuhtimisega elektrinäite koguma

Eesti Energia tütarettevõte OÜ Jaotusvõrk paigaldab nii äriklientidele kui ka kodudesse elektriarvesteid, millelt saadakse elektrinäitusid koguda kauglugemise teel elektriliinide kaudu kulgeva andmeside abil.

Esmases plaanis oli viia kauglugemissüsteemile üle suuremad ärikliendid, kuid praeguseks on sellega liitunud ka paljud kodutarbijad. Praeguse seisuga on töökorras olevaid kauglugevaid elektriarvesteid kokku 45 000, millest 41 000 on paigaldatud korterelamutesse ning umbes 4000 eramutesse ja tootmishoonetesse, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Elektriarvesti keskmine hind on 1400-1600 krooni ning praegu ei ole kliendid pidanud selle paigaldamise eest eraldi tasu maksma. Optimistliku prognoosi kohaselt kavatseb Jaotusvõrk uutele arvestitele täielikult üle minna nelja-viie aasta jooksul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077