7. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso sulgeb Sauga saeveski

Stora Enso kavatseb 2007. aasta juunikuus sulgeda Pärnumaal paikneva Sauga saeveski.

Põhjuseks on jätkuv materjalipuudus, millest johtuvad kõrged tootmiskulud ja ebarentaabel töö. Kõnealuse sulgemisega ei kaasne tagasilööke Stora Enso aastases müügimahus, kuid sellest loodetakse väikest positiivset mõju grupi 2007. aasta täisaasta tegevuskasumile, teatas Stora Enso. Äriühing kirjendab kokku umbes 12 miljoni euro piiresse jäävad sulgemis- ja restruktureerimiskulud 2007. aasta esimese kvartali ühekordsete kuludena.

Sauga saeveski aastane tehniline tootmisvõimsus on 130 000 m3 saematerjali, järeltöötlemisvõimsus on 90 000 m3. Teatud osa Sauga saeveski tehnilisest varustusest - niipalju, kui see võimalik on - kavatsetakse kasutusele võtta Stora Enso teistes saeveskites.

"Stora Enso saematerjali tootmine ja müük Balti riikides jääb pärast Sauga saeveski sulgemist oluliselt mõjutamata, sest kliente varustavad edasi Stora Enso teised saeveskid. Sauga saeveskis töötab 107 inimest. Stora Enso abistab neid uue töökoha leidmisel teistes Stora Enso Timberi Eesti tehastes nagu näiteks Paikusel, Imaveres, Näpil või Viljandis. Nendes tehastes on meil võimalus pakkuda umbes 30 ametikohta. Arutlusel on ka töökohtade leidmine teistes metsandussektori ettevõtetes Pärnumaal ning ümberõppe finantseerimine leidmaks tööd teistes valdkondades," ütles Stora Enso Timberi täitev-asepresident Peter Kickinger.

Stora Enso Timberi aastane müügi netokäive ulatub 1,7 miljardi euroni; aastane kogutootmismaht on 7,7 mln m3 saematerjalitooteid, sealhulgas 3,4 mln m3 lisandväärtusega tooteid. Stora Enso Timber annab oma 29 saeveskis ning üle maailma paiknevates müügi- ja jaotuskontorites tööd kokku 5000 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077