28. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrita majapidamisi hakatakse toetama

Majandusministeerium on saatnud ministeeriumidevahelisele kooskõlastusringile elektrituruseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis annaks võimaluse toetada üksikisikuid elektrivõrguga liitumistasude maksmisel, kui see on regionaalpoliitiliselt otstarbekas.

Täna on Eestis ligi 700 üksikelamut, kus puudub elektrivarustus. Tänaste seaduste alusel peab võrguettevõtja kohtlema kõiki liitujaid võrdselt. See on saanud komistuskiviks majapidamistele, mis asuvad elektrivõrkudest kaugel muutes liitumise äärmiselt kulukaks ning ülejõukäivaks.

Majandusminister Edgar Savisaar ütles, et eelnõu annab võimaluse toetada ettevõtlikke ja aktiivseid inimesi, kes elavad piirkonnas, kus käesoleval ajal puudub elektrivarustus ning mis seetõttu on oma arengus mõnevõrra maha jäänud. Eelnõu jõustumine seadusena annab riigile lisavõimaluse oma regionaalpoliitika arendamiseks.

Eestis on ligi 700 üksikelamut, kus puudub elektrivarustus, nendest võiks abikõlbulikuks osutuda hinnanguliselt kuni 100 majapidamist. Nende isikute abistamiseks vajalik prognoositav kulu riigieelarvest oleks vahemikus 70-100 miljonit krooni, mis tuleks hinnanguliselt ette näha 2008. aasta riigieelarvesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077