19. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa lihatööstuse juht: majandusinimene ei saa mõelda enam töötajate peale

Saaremaa liha- ja piimatööstuse juht Andi Saagpakk kinnitas, et investeeringud toovad kaasa töökohtade vähenemise piimatööstuses.

Saagpakk ütles Paides peetud piimafoorumil, et investeeringud toovad kaasa töökohtade vähenemise piimatööstuses, kirjutas Oma Saar. "Tänapäeval ei saa ükski majandusinimene mõelda enam töötajate peale, sest tööjõudu on tänapäeval aina raskem leida," ütles Saagpakk. "Arvestada selliste masinate ülespanemisega, mis annavad inimestele töökohti, on ikkagi ränk eksimus. Väga raske on täna leida maakonnast tööjõudu, kes hoolib töötegemisest."

"Suure tööstuse rajamise mõte on õige, aga nii lihtsalt see teoks ei saa," ütles Saagpakk, kes näeb kohta ka Saaremaa tööstusele. "Me oleme ikkagi saare peal eraldi ja meil tuleb leida oma nišš, näiteks ökoloogiliselt puhtam või looduslähedasem toodang. Niikaua kui pole silda vahel, ei anna toorpiima vedamine väiketootja seisukohalt küll võimalust sellesse projekti panustada, " lausus Saagpakk.

Saagpakk märkis, et lihatööstuse müügist saadav raha läheb piimatööstuse arendamiseks kaasaegseks juustutööstuseks, mille kõrvale jääb ka võitootmine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077