Autor: Mariliis Pinn • 21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto Enseki käive kasvas kümne kuuga veerandi võrra

Soome tööstuskontserni EM GROUP Eestis asuva tütarfirma Ensto Ensek ASi selle aasta esimese kümne kuu käive oli 371 miljonit krooni, mis on 25 % suurem kui eelmise aasta samal perioodil.

Ensto Ensek ASi juhatuse esimehe Üllas Tähe sõnul on käibe kasvu taga lisatellimused ning asjaolu, et tehas on töötanud täispingel. "Käesoleva kuu alguses käivitasime tootmise vastvalminud metallitsehhis, mis annab võimaluse tootmist veelgi enam suurendada ja muuta see efektiivsemaks," selgitab Täht. Ensto uue metallitsehhi pindala on 4050 m2, teatas ettevõte.

Täna moodustab Ensto Keila tehase tootmishoonete pindala kokku 17 170 m2. Ettevõte on oma 260 töötajaga piirkonnas üks olulisemaid tööandjaid.

Ensto Ensek toodab valgusteid ja elektrikütteseadmeid; samuti turvalüliteid ja muid kilbikomponente ning erinevaid tooteid elektriliinide ehitamiseks nagu klemmid, konksud, traaversid jne. Kokku valmib tehases üle kahe tuhande erineva toote.

EM Group on 1958. aastal asutatud perefirma, mis on spetsialiseerunud elektrisüsteemide ja -tarvikute väljatöötamisele, tootmisele ja turustamisele. Perefirmale kuuluvad Eestis ettevõtted Ensto Ensek ja Ensto Elekter, millest esimene tegeleb tootmisega ning teine Ensto toodete müügiga Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077