Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 16. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstuspark toob Lasnamäele 1800 uut töökohta

Tallinna linnapea Jüri Ratas ennustab, et tööstuspark toob Lasnamäele juurde vähemalt 1800 uut töökohta, teatas linnavalitsus.

Homme, 17. oktoobril kell 11.00 avavad majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar, Tallinna linnapea Jüri Ratas, abilinnapea Jaanus Mutli ja Baltika juht Meelis Milder Lasnamäe Tööstuspargi.

"Lasnamäe Tööstuspark on osutunud linna jaoks väga vajalikuks ja edukaks ettevõtmiseks," tõdes Ratas. Hiljemalt 2009. aasta sügiseks peaks olema tööstuspark täielikult välja ehitatud.

Mutli sõnul oli ettevõtete huvi tööstusmaakruntide vastu väga suur. "Tööstuspargi edu pandiks on selle soodne asukoht, ettevõtjatele logistilises ja töötajatele asukoha mõttes," märkis Mutli. Tema sõnul otsib Lasnamäe Tööstuspark uusi alasid, kuhu tööstusparki edasi võiks arendada.

Tööstuspargis tegutseb juba kolm firmat, ehitus käib kahel firmal ja veel sel sügisel alustavad mitmed firmad seal oma tegevust. Konkursi korras on müüdud või hoonestusõigusega koormatud kõik tööstuspargi territooriumil asuvast 18 tootmis- ja ärimaa funktsiooniga kinnistust. Kinnistute müügist ja kinnistutele hoonestusõiguse seadmisest saadud rahaga finantseeris AS Lasnamäe Tööstuspark infrastruktuuride rajamist, millega alustati 2005. aasta augustis ning millega jõuti lõpule käesoleva aasta suve hakul. Esimesed kinnistud pandi enampakkumisele mullu mais.

Lisaks Baltikale kolivad Lasnamäe tööstusparki näiteks ka Tallinna Farmaatsiatehas, Otto Bock Estonia, OÜ FABEC Elektroonia jpt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077