Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 11. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Thulema tahab minna Rootsi mööbliturule

Eesti juhtiv kontorimööblitootja, AS Thulema alustas oma seeriatoodete eksporti Soome turule, järgmisena plaanitakse siseneda Rootsi turule, teatas ettevõte.

"Kui Wallenium Grupp ja Puustelli tänavu kevadel Thulema ostsid, siis oli meie jaoks üks olulisi prioriteete just Thulemas peituva ekspordipotensiaali arendamine," kommenteeris AS Thulema nõukogu esimees ja Wallenium Grupp OÜ tegevdirektor Endrus Arge.

Thulema ekspordib nüüdsest Soome Eesti disainerite loodud mööblit. "Soome ei jää kindlasti esimeseks ja viimaseks Põhjamaade regiooni riigiks, kuhu Thulema oma tooteid ekspordib, sest järgmisena oleme võtnud sihiks sisenemise Rootsi turule," ütles Arge.

Üheks edukaimaks eksporttooteks on Thulemal hetkel Martin Pärna disainitud lauaseeria KROG. Seda eksporditakse lisaks Soomele ka veel Lätti ja Leetu. Tänavu septembris tunnustas rahvusvaheline žürii lauaseeriat KROG Eesti Disaini auhinnaga BRUNO, parima toote kategoorias.

"Paralleelselt jätkab Thulema ka meie koostööpartneri, Puustelli poolt disainitud mööbli tootmist Soome turule, " lisas Arge.

Arge möönis, et Thulemas on tulevikus kavas veelgi enam rõhku panna tootearendusele, mille olulisteks osadeks saavad olema Eesti omanäoline disain ja Puustelli rikkalik kogemus Põhjamaade turul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077