26. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wõro soovib osta Oskari lihatööstuse enamusosaluse

Eesti üks juhtivaid lihatööstusi Wõro on sõlminud lepingu ASis Oskar LT 50,5 protsendilise enamusosaluse omandamiseks, teatas ettevõte.

Firma eesmärgiks on kasvatada Wõro ja Oskari baasil juhtiva kodumaise lihatööstuse turupositsiooni.

Wõro juhataja Kaido Kaare sõnul on Oskari väikeaktsionäridel kaks nädalat aega teatada oma võimalikust huvist kasutada enamusosaluse omandamiseks eelisostuõigust. „Wõrol on tugev finantspositsioon, me oleme juba mitu aastat otsinud sobivat võimalust strateegiliseks laienemiseks ning meile tundub, et Oskar on igati sobiv ettevõtte, kellega koos tugevat kodumaist lihatööstust arendada,” rääkis Kaare.

Kaare ei olnud nõus Wõrol poolt pakutud ostuhinda konfidentsiaalsusklauslile viidates avalikustama.

Kaare sõnul väärtustab Wõro Oskari turupositsiooni ja lojaalset klienti. „Minu seisukohalt ei ole korrektne väga ennatlikke avaldusi teha, kuid Oskar on piirkonnas tugev ja oluline tööandja ning ettevõttel on lojaalne tarbijaskond. On päris selge, et meie huvi on nii ühe kui teise säilitamine ja mahtude kasvatamine,” ütles Kaare. Ta avaldas lootust, et tehing saab teoks. „Wõro ei pea strateegiliseks koostööks Oskariga võõrvahendeid kaasama, finantseerimisega saaksime ise hakkama,” ütles Kaare.

Tema sõnul on Wõro valmis esimesel võimalusel alustama AS Oskar LT finantsseisu analüüsi, milles Wõro nõustavad investeerimispank LHV, rahvusvaheline audiitorfirma Ernst Young ning advokaadibüroo Consensus.

AS Oskar LT müügitulu moodustas 2005 aastal 53 miljonit krooni. Wõro käive oli samal ajal 180 miljonit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077