10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stokkeri isikukaitsevahendeid tuleb näitama spetsiaalne demobuss

Stokkeri tööriiete ja –jalatsite demobuss
Stokkeri tööriistakeskus on üheks oma suunaks valinud ka isikukaitsevahendid ja tööriided. Lisaks tõi ettevõte pea kolm aastat tagasi Eesti turule tööriiete ja –jalatsite demobussi, mis on sõna otseses mõttes ratastel väljapanek. Demobussi on võimalik koos halduri ja tootespetsialistiga oma ettevõttesse kutsuda, et nii vähese ajakuluga sobiv tööriietus ja turvajalatsid valida.

Stokkeri müügivõrgustik ja poodide kett on suurim omasugune Baltikumis. Katame edukalt kõik suuremad ja ka mitmed väiksemad linnad kolmes Balti riigis. Kokku on müügi- ja hoolduskeskusi 29, aktiivseid kliendihaldureid üle 80 ning keskused ja tootevalik on pidevas kasvavas trendis. Täpse info leiate meie kodulehelt www.stokker.ee 

Üheks peasuunaks ka isikukaitsevahendid ja tööriided. Üheks peamiseks suunaks oleme viimastel aastatel valinud ka isikukaitsevahendite ja tööriiete tutvustamise ning müügi. Näeme, et turul on ruumi korraliku ja kvaliteetse, kuid mõistliku hinnatasemega toodete jaoks. Oma valikus soovimegi rõhuda toote kvaliteedile, mugavusele ja praktilisusele. Oleme täheldanud, et sageli hindab klient toote ja teeninduse kvaliteeti madalast hinnast rohkemgi. Lisaks poes saadaolevale kaubale on meie Tallinnas asuvas pealaos valdkonna tooteid enam kui miljoni euro eest. Kaup kesklaost jõuab igapäevaselt igasse Stokkerisse Baltikumis, mis teeb järeltellimuse aja kliendi jaoks väga lühikeseks. Samas oleme valmis koostöös kliendiga leidma just nende ettevõtte vajadusi silmas pidades sobivad tooted ning mitmed meie tarnijad on valmis tootma neid eritellimustest lähtuvalt. Olgu selleks siis riiete lõiked, toodete logotamised, kinnaste isikupärastamise võimalused või kasvõi kogu kollektsiooni ettevõtte või edasimüüja tarvis kujundamine.

Telli ratastel väljapanek ehk demobuss oma ettevõtte juurde. Ühe uuendusena tõime pea kolm aastat tagasi Eesti turule tööriiete ja –jalatsite demobussi. Tegu on sõna otses mõttes ratastel väljapanekuga. Läbi meie piirkondliku kliendihalduri saate kokku leppida teile sobiva kohtumisaja ning haldur koos demobussi juhtiva tootespetsialistiga tuleb teie ettevõtte juurde meie valikut tutvustama. See on hea võimalus vähese ajakuluga leida meie pidevalt laienevast valikust enda meeskonnale vajalik ning sobiv tööriietus ja turvajalats. Teist aastat liigub meil analoogne buss, kus valikus ka isikukaitse tooted, mööda Lätit. Järgmisel aastal oleme bussi ja spetsialistiga varustamas ka Leedu tütarettevõtet.

Suurim 3M isikukaitsevahendite maaletooja. Baltikumis oleme suurim 3M isikukaitsevahendite edasimüüja ning meie tootevalik on kõige laiem, sisaldades hingamiskaitset – ühekordne respiraator, poolmask, täismask, motoriseeritud õhuvarustuse süsteemid ; kuulmiskaitset – kõrvatropid, kõrvaklapid, kommunikatsioonilahendused tootmistesse; silmade kaitset – prillid, visiirid, maskid; pea kaitset – kiivrid  kehakaitset – ühe- ja mitmekordsed kaitseülikonnad; keevituskaitset – maskid, keevituskiivrid, hingamislahendused ja kindlasti veel paljugi muud.

Siinkohal veidi ka nende lähenemisest inimeste kaitsmisel:

3M eesmärgiks on tagada oma klientidele lisaks kvaliteetsetele toodetele ka kvaliteetsed teenused. Lisaks laias valikus praktilistele ja harivatele koolitustele, oleme välja töötanud ka mitmeid klientidele kasulikke praktilisi vahendeid.

Täpne istuvus

Täieliku ohutuse tagamiseks peavad isikukaitsevahendid nende kandjale täpselt sobima. Meie tootevalikusse kuuluvad nii respiraatorite sobivustestid kui ka E-A-Rfit valideerimissüsteemid kõrvatroppide ja kõrvaklappide testimiseks. Me kõik oleme oma isikupäradega ning parima võimaliku kaitse tagamiseks on väga oluline olla kursis isikukaitsevahendite õige kasutamise ja kandmise tehnikatega.

3M hingamiskaitsevahendid hõlmavad laia valikut nii ühekordseid kui ka korduvkasutusega respiraatoreid, samuti nii motoriseeritud- kui ka suruõhuga hingamiskaitsesüsteeme. Samas, ükskõik kui kvaliteetne toode ka ei ole, peab see kandjale hästi sobima, sest ainult täpse istuvuse korral on tagatud kandja täielik ohutus. Sama hingamiskaitsevahend aga ei pruugi sobida kõikidele kandmiseks. Hingamiskaitsevahendi valimisel tuleb kasutajatel seda proovida, et veenduda selle sobivuses, vastavalt riiklikult kehtestatud seaduste ja eeskirjade järgi. Täpsemat teavet sobivuse väljaselgitamise protsesside kohta jagavad nii ohutuse eest vastutavad isikud kui ka 3M ise. Isegi juhul kui kasutaja on sooritanud toote sobivustesti, tuleb toote täpne istuvus ikkagi iga kord enne järgmist kasutamiskorda üle kontrollida.

3M™ E-A-Rfit™ Dual-Ear valideerimissüsteem mõõdab kõrva paigutatud kõrvatropi effektiivsust, mille tulemusena saame teada täpsed kvantitatiivsete mõõtmistulemused. Tegemist on täislahendust pakkuva süsteemiga, mis võimaldab tõhusust kontrollida samaaegselt mõlemas kõrvas, seda nii kõrvatroppidega kui ka kõrvaklappidega, ning süsteemi ise on väga kasutajasõbralik.

Erinevalt hingamiskaitsevahenditest, mille sobivus kasutajale on reguleeritud vastavalt riiklikult kehtestatud seaduste ja eeskirjade järgi, kuulmis- ja nägemiskaitsevahendite sobivust eeskirjadega reguleeritud ei ole. 3M-i nägemiskaitsevahendite osakond aga on aru saanud, kui oluline on individuaalne sobivus ning on töötanud välja väga praktilise vahendi sobivuse testimiseks. 3M™ kaitseprillide sobivustest põhineb kahel tööriistal ning seisneb lihtsas 6-etapilises meetodis, eesmärgiga välja selgitada sobivuse aluseks oleva nelja põhielemendi asjaolud, milleks on nähtavus, katvus, vahed ja turvalisus.

Lisaks klientide ohutuse tagamisele on meile ühtviisi tähtis ka klientide kulude vähendamine. Meie tooted on väljatöötatud nii, et need oleksid võimalikult kauakestvad ja suurendaksid tööefektiivsust, kuid lisaks võimaldavad meie tooted ka muul viisil tulemuslikkust tõsta.

Enamus projektijuhtid mõistavad, et tõhusalt toimiv kommunikatsioon objektil võimaldab projekti elluviimisel hoida kokku rohkelt aega. Värske, Rootsis asuva, Lundi Ülikooli Inseneritehnoloogia teaduskonna poolt läbi viidud uuringu tulemuste kohaselt vähenesid seisakud ja töökatkestused kahepoolse kommunikatsiooniraadioga kõrvaklappide kasutamisel 19% võrra. Tänu sellele sai tava-ehitustööline nädala lõikes lisaks 380 minuti produktiivset tööaega.

Nimetatud uuringu teostasid Victoria Joang ja Aidin Sakikovic, kaks Lundi Ülikooli tsiviilehituse inseneriõppekraadiga teadlast. Nad võrdlesid Skanska poolt Rootsis väljaehitatava, veevarustuse peatrassi projekti raames kahte töönädalat ning analüüsisid nädalapõhiselt samu tööalaseid tegevusi. Esimesel nädalal töötajad kommunikatsiooniraadioga kõrvaklappe ei kandnud. Teisel nädalal kandsid töötajad 3M™ PELTOR™ WS™ LiteCom kõrvaklappe, millel on sisseehitatud kahesuunaline raadiosaatja ning juhtmevaba Bluetooth® tehnoloogia. Järgnevatest küsitlustulemustest selgus, et suureks eeliseks oli tööalaste korralduste edastamise ja vastuvõtmise võimalus, seda eriti just suurtel ehitusobjektidel, kus silmside võimalust ei ole. Teise eelisena tõsteti esile töötajate parem häälestatus meeskonnatööle.

Järgmine näide tõhususe suurendamisest on meie keevitustooted. Ettevõtted, kasutades 3M™ Speedglas™ isetumeneva filtriga keevitusmaski, hoidsid kokku kuni 1€ tunnis.

Keevitustoodete tõhususe täpsemaks arvestamiseks lõime investeeringu tasuvuskalkulaatori, mis võimaldab sisestatud arvväärtuste alusel arvutada välja kokkuhoiu ettevõttele, mis tuleb nimetatud isetumenevate filtrite kasutamisega. Selle alusel arvutasime välja, et madala palgakuluga ettevõte, kus varasemalt isetumenevaid filtreid ei kasutatud, saavutab kokkuhoiu sisuliselt 75 eurosenti tunnis iga töötaja kohta, kasutades isetumenevaid keevitusfiltreid. 100 töötaja korral, kes kõik kasutavad isetumenevat filtrit, võimaldab see ettevõttele viie, kaheksatunnise tööpäeva põhiselt iganädalase kokkuhoiu 3000 euro ulatuses.

 

Kutsuge 3M spetsialist oma ettevõttesse! Võtke ühendust oma piirkonna Stokkeri kaupluse või kliendihalduriga, kontaktid leiate addressil www.stokker.ee/kauplused/

Jääge terveks ning kasutage tööl olles alati tänapäevast ning töötingimustele vastavat isikukaitse varustust. Teadke oma õigusi ning küsige kaitsevahendite kohta oma ettevõtte tööohutus spetsilistilt või oma otseselt ülemuselt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077