Autor: Äripäev • 25. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sangar lõpetab Eestis tootmise

Tartu rõivatöötja Sangar lõpetab tootmise
Foto: Postimees/Scanpix
Baltika järel sulgeb Eestis rõivatootmise ka enam kui 70 aastat tegutsenud särgifirma Sangar, juulist kaotab töö 60 inimest, õmblejatele ja seadmetele peetakse edaspidi rakenduse leidmiseks läbirääkimisi teise tootmisettevõttega.

Sangari juht Raul Saks ütles Tartu Postimehele, et põhjuseks sai tööjõukulude kasv, õmblejatele makstav 800eurone palk osutus ettevõttele liiga kõrgeks.

Loe pikemalt Tartu Postimehest.

Koondamised algasid juba varem

Möödunud aastal teatas Sangar, et kuna triiksärgimüüja Eton AB lõpetas nende käest särkide tellimise, siis koondatakse Eestis 65 töökohta. «Augustist alustasime tööd vähendatud koosseisus, aga me pole selle sammuga soovitud tulemust saavutanud,» ütles Raul Saks nüüd.

2017. aastal teenis Sangar 9,7 miljoni euroni kasvanud käibelt 340 000 eurot kasumit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077