Autor: Tööstusuudised.ee • 13. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvararobootika ettevõte kasvatas kasumit

Andres Aavik
Foto: Flowit
Tarkvararobootika ettevõtte Flowit kasum kasvas mullu 26% 192 000 euroni.

Eestlastele kuuluv tarkvararobootika ettevõte Flowit kasvatas 2018. aastal kasumit 26% 192 000 euroni, käive ulatus sealjuures 1,1 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Ettevõte märkis, et suurimaks kuluks olid sarnaselt paljude teiste IT-sektori ettevõtetega tööjõukulud, mis ulatusid üle poole miljoni euro. Flowitis töötas 2018. aasta lõpus 15 täistööajaga inimest.

Flowit Estonia OÜ juhatuse liige ja tegevjuht Andres Aavik sõnas, et ettevõtte käekäiku mõjutas eelmisel aastal kõige enam rahvusvahelisest grupist lahkumine ja uue ärinime kasutuselevõtt, samuti investeeringud uutesse äriliinidesse. „Aasta tagasi ostsime ettevõtte Rootsi börsifirmalt Knowit AB välja ja võtsime kasutusele uue kaubamärgi Flowit. Kui varem tegelesime peamiselt tarkvara arenduse ja testimisega, siis viimastel aastatel oleme keskendunud robootilise tööprotsesside automatiseerimise valdkonnale ja teinud investeeringuid tehisintellekti (AI) tehnoloogial põhinevate toodete arendusse,“ täpsustas Aavik.

Olulise tõuke ettevõtte arengule andis eelmisel aastal ka SEB kasvuprogrammis osalemine, kus töötati välja uusi ärimudeleid.

2019. aastal on ettevõttel fookuses müügitarkvara tutvustamine Skandinaavia ja Saksamaa turgudel. "Samal ajal on mitmes Eesti omavalitsuses käimas automatiseerimise pilootprogramm, kus ametnikud kaardistavad korduvaid ülesandeid oma igapäevatöös, mida saaks usaldada arvutitele," lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077