Autor: Äripäev • 6. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joogitootja A. Le Coq hakkab ka söögitootjaks

A. Le Coq toob märtsis müüki köögiviljadest valmistatud Aura Vege püreesupid, mis teevad joogitootjast ka toidutootja.
A. Le Coqi õlletehas Tartus.
Foto: Andras Kralla

Seni on eestlaste seas tuntud Aura brändi alt turustatud täismahlu, mahlajooke, vett ja smuutisid.

A. Le Coqi tegevjuht Tarmo Noop näeb ettevõtte tuleviku kasvu just ennekõike mittealkohoolses segmendis. „Aura suppide müügile toomine on esimene nähtav samm ettevõtte tugevas tootearenduses.“

Aura Vege püreesuppide valikus jõuab poodidesse kolm erinevat maitset – tomat, kõrvits ja peet.

A. Le Coqi 2017. Aasta käive oli ligi 74 miljonit eurot ja ärikasum 14,7 miljonit eurot, nii käive kui ka kasum kahanesid aastaga.

2017. aastal lõi aktsiisitõusude valusam mõju sisse kolmandas kvartalis ning Eesti õlleturg on sellest siiamaani raskustes. Kohapeal tarbitakse 20 protsenti vähem õlut ning Läti piirikaubandus on kasvanud kaks ja pool korda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077