Autor: Tööstusuudised.ee • 15. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Eksporditegu 2018” auhinna sai Cleveron

Eksporditeo tiitli üleandmine.
Foto: KredEx
KredEx Krediidikindlustus andis täna üle traditsioonilise eksporditeo auhinna, mille pälvis Cleveron.

Eksporditeo auhinna sai Viljandis pakiroboteid tootev Cleveron olulise läbimurde eest 2018. aastal. Välisturgudele siirduvatele Eesti ettevõtetele makseriskide maandamiseks lahendusi pakkuv KredEx Krediidikindlustus andis eksporditeo auhinna tänavu üle viiendat korda, seisis presiteates.

“Cleveroni märkimisväärne ekspordikäibe kasv ning teadus- ja arendustööl põhineva toote müük Viljandist üle kogu maailma on märkimisväärne ja väärib igati eksporditeo auhinda,” rääkis KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Mariko Rukholm. “Cleveron saavutas eelmisel aasta tõelise läbimurde eksporditurgudele, kuid nende pakirobotid Walmarti, Zara ja Canadian Tire´i poodides on kahtlemata alles algus, ettevõtte plaanid on ambitsioonikad,” lisas Rukholm.

Cleveroni sõlmis 2017. aasta lõpus lepingu pakirobotite tarneks maailma suurima jaeketi Walmartiga. Eelmise aasta lõpuks olid Cleveroni pakirobotid paigaldatud ligi 700 Walmarti poodi üle kogu USA. 2018. aasta lõpus lisandus Cleveroni klientide hulka Kanada jaemüüja Canadian Tire ning hoogustus koostöö maailma suurima moekaupade müüja Inditexiga, kes on paigaldanud Cleveroni pakirobotid üheksasse Zara poodi Euroopa suurlinnades.

Cleveroni ühe asutaja ja USA ärisuuna juhi Indrek Oolupi sõnul on saadud auhind tunnustuseks senise töö eest. “Turu erinevate võimaluste seast parimate väljavalimise ja nende abil pikaajaliste ärisuhete loomise taga on olnud põhjalik töö. Meil on suur au ja hea meel saadud auhinna üle ning oleme tänulikud, et ka KredEx on meile ekspordi laiendamisel abiks olnud,” lisas Oolup, kelle sõnul on KredExi kaudu klientidele finantseeringu pakkumine mõne Cleveroni kliendi jaoks üheks reaalseks valikuvariandiks olnud.

Tänavu hindas eksporditeo auhinna kandidaate lisaks ekspordispetsialistidest koosnevale žüriile ka rahvažürii, kes sai valida KredEx Krediidikindlustuse Facebooki fännilehel välja rahva lemmiku tiitliga pärjatud eksporditeo. Ülekaalukalt osutus rahva lemmikuks beebifotograafidele üle kogu maailma fotoaksessuaare tootev Rõuge väikefirma Dreaming Carita OÜ. “Rahvahääletus andis meile tänavu esmakordselt võimaluse tunnustada ka põnevat väikeeksportijat, kes on oma nišis saavutanud märkimisväärse edu,” rääkis Rukholm, kelle sõnul võiks rahva lemmiku tiitliga tunnustatud ettevõtte ekspordilugu olla suureks inspiratsiooniks ja julgustuseks ka teistele väikestele või alles alustavatele eksportijatele.

KredEx Krediidikindlustuse poolt tänavu välja antud eksporditeo auhinna žüriisse kuulusid KredEx Krediidikindlustuse juht Erki Aamer, eelmisel aastal “Eksporditegu 2017” auhinna saanud Baltic Workboatsi juhatuse liige Jüri Taal, EAS-i rahvusvahelise müügi valdkonnajuht Elar Ollik, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste osakonna juht Piret Potisepp ja rahvusvahelise kaubanduskoja ICC Eesti rahvuskomitee volikogu esimees Tiit Tammemägi.

Välisturgudele siirduvatele Eesti ettevõtetele riskide maandamise lahendusi pakkuv KredEx Krediidikindlustus annab välja eksporditeo auhinda juba alates 2014. aastast, tunnustades sellega ettevõtteid või tööstusharusid, kes on kasvatanud ekspordimahte, leidnud edukalt välisturge, sõlminud mõjukaid lepinguid välispartneritega või paistnud silma eestimaiste toodete ja oskusteabe ekspordiga välisturgudele. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Baltic Workboats, Harju Elekter, Eesti puitmajatootjad ja E-Piim.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077