Autor: Tööstusuudised.ee • 10. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT investeeris pea miljoni uude materjalikäitluse masinasse

Uus materjalikäitluse masina MANTSINEN 90 R HybriLift
Foto: BLRT
BLRT Gruppi kuuluvas ettevõttes BLRT Transiit asus laevu teenindama ligi miljon eurot maksev uus MANTSINEN 90 R HybriLift materjalikäitluse masin, tänu millele laevade seisuaeg kai ääres väheneb, ettevõte saab aga käidelda senisest suuremaid aluseid.

Pärast sadama kuuenda ja seitsmenda kai ümberehitust, mis lõppes 2017. aasta algul, saavad BLRT Grupi akvatooriumisse Tallinnas siseneda kuni 40 000-tonnise kandevõimega laevad, teatas ettevõte.

„Et selliseid aluseid teenindada, tuli muuta nii tehnoloogiat kui taristut. Just sel põhjusel saigi soetatud uus materjalikäitleja. Soomes valminud masina noole ulatus on 26 meetrit, see on varustatud kahe haardkopaga puistekauba käitlemiseks mahutavusega 9 ja 5 kuupmeetrit. Varem kasutasime lastimis- ja lossimistöödeks koppa, mille maht oli 2,5 kuupmeetrit,“ selgitas BLRT Transiidi juhatuse liige Ahto Altjõe.

Vastsel materjalikäitlejal on veel mitu olulist eelist. Esiteks võimaldab ta lühendada lastimiseks ja lossimiseks kuluvat aega enam kui kaks korda. Teiseks tagavad tema paindlikud omadused ja energiasäästu süsteem HybriLift kuni 35% väiksema energiakulu ning keskkonnasõbralikkuse. Lisaks sellele annavad roomikud talle suurema liikumisvabaduse, hea manööverdusvõime lubab aga kasutada sadamakaid otstarbekamalt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077